Proti osmému Brnu se Aero rozjíždělo o něco pomaleji, nakonec ale "šestibodový" souboj získalo jasně 3:0 a soupeři v tabulce odskočilo na rozdíl osmi bodů. Stěžejní byl podle vítězů nejspíš hned zisk úvodního setu, v jehož první polovině drželi vedení hosté.

„Po trochu nervózním začátku utkání jsme od půlky prvního setu zlepšili hru na ztrátu a díky servisu a obraně jsme dotáhli zápas do důležitého vítězství za tři body,“ shrnul utkání trenér Aera Martin Kop.

Hosté litovali ztráty prvního setu. „Měli jsme to dobře rozehrané, mohlo to být trochu jiné utkání. Pak Vodolka zatlačila více na servisu a výborně tradičně bojovala v poli a na síti, a pak už tam moc prostoru nebylo,“ řekl kapitán Brna Michal Hrazdira.

Do konce základní části čekají Odolku ještě duely s Českými Budějovicemi (2. místo) a v Liberci (8.), Ústí hostuje v Beskydech (11.) a doma hraje s Ostravou (10.).

Ukrajinský nahrávač Dmytro Dolgopolov.
Nahrávač Dolgopolov: Když to bude nutné, půjdu bránit svou rodinu

AERO Odolena Voda - Volejbal Brno 3:0 (20, 18, 19)

Nejvíce bodů: Hladík 15, Shchadilov 10, Svoboda 9 – Mariano 14, Drahoňovský 8, Augusto 6. Útoky: 34:26. Esa: 5:6. Bloky: 10:7. Chyby: 18:26. Diváci: 672. O. Voda: Svoboda, Horák, Hladík, Shchadilov, Carmody, Démar, libera Hadrava, Saada (Jachnicki).