S klubem z Prahy-východ se domluvil na dvouleté spolupráci. Nástupce Martina Kopa, jemuž nebyla prodloužena smlouva, byl začátkem týdne představen na klubových stránkách. Pro bývalé libero s bohatými zkušenostmi v polské či slovenské lize, ale také v evropských pohárech, které si letos zahraje i Aero, nejde o první kontakt s Odolena Vodou. Ještě jako hráč byl před časem v hledáčku trenéra Vojíka, zkouška v městečku nedaleko Prahy ale nakonec k angažmá nevedla.

„Určitě bych chtěl, aby Aero hrálo dobrý volejbal, kluci se posunuli herně individuálně i jako celý tým, a hráči se bavili volejbalem. Chci, aby fanoušci, kteří jsou výborní, a měl jsem možnost atmosféru v hale poznat, byli hrdí na náš tým a spokojení s naší hrou,“ poodhalil v rozhovoru pro klubový web své cíle Marcin Kryś, který naposledy působil dvě sezony jako hrající trenér v druholigovém polském klubu WKS Wieluń.

Jako trenér si podle svých slov zakládá především na dobré atmosféře v týmu. „Každý hráč je pro mě důležitý a snažím se mít individuální přístup. Jsem flexibilní a myslím, že se umím přizpůsobit situaci, kdy je potřeba zakřičet či být klidný, povolit víc hráčům či je naopak držet,“ charakterizuje sám sebe.

Martin Kop, trenér volejbalistů Aero Odolena Voda.
Konec na Odolce? Velké překvapení, odůvodnění nevím, říká bývalý trenér Kop

Povědomí pak má o tom, že volejbal pod značkou Aera v minulosti dlouho patřil k tomu nejlepšímu v zemi. „Vím, že Aero Odolena Voda je klub, který má bohatou historii a pracuje na tom, aby se vrátil na pozice ve špičce české extraligy, a chci tomu svojí prací pomoci, zaslouží si to,“ zmínil s tím, že se velmi těší na konfrontace v evropském poháru. „Myslím si, že pro fanoušky to bude super, že se Aero zase ukáže na evropské mapě.“

Obraz o kádru, který v porovnání s poslední „bramborovou“ sezonou opustili z různých důvodů pouze tři zahraniční hráči – konkrétně Leonid Shchadilov, Shalev Saada a Anton Ribom, už si stačil udělat. „Většinu hráčů znám, protože jsem Aero přes sezonu sledoval a díval se na jeho zápasy. Podle mě je tým složený velmi dobře a má potenciál. Hráči se už znají. Máme mladé i zkušené hráče. Honza Svoboda se dostal do seniorské reprezentace a tato zkušenost ho určitě posune dál. Jsem rád, že v týmu jsou také odchovanci klubu,“ přiblížil.

Další možnost poznat hráče blíže pak přijde v rámci přípravy. Tu s týmem odstartuje prvního srpna, v plánu jsou přípravné zápasy a turnaje v Liberci, Brně a doma.

Divize, 29. kolo: FK Neratovice-Byškovice (ve žlutém) - FK Brandýs (7:0)
Brandýs stihl stejný osud jako Libiš. Šéf klubu si krok svazu nedovede vysvětlit