Potvrdit výhru z domácího prostředí. Takový byl cíl Olympiku v zápase s Vysokým Mýtem. A první minuty ukázaly, že by to jít mohlo – už ve druhé minutě otevřel skóre utkání Marek Malák. Ten si před brankou počkal na přihrávku Prieložného a povedenou střelou propálil Gerčáka.

Jenže zanedlouho se domácí dočkali vyrovnání, o které se postaral umístěnou dělovkou Michalec. A ještě ve stejné minutě poslal Mýto do vedení Vladyka, který vymetl šibenici hostující svatyně. Na dva smrtící údery Mělník odpovědět nedokázal, na rozdíl dvou branek navíc zvýšil těsně před poločasem Vágner.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Zlobu týneckého fanouška odnesl kormidelník Říčan

Olympik bez zraněného Jiřího Vokouna chtěl, bojoval, ale obranu soupeře už překonat nedokázal. Vysoké Mýto přidalo ve zbytku střetnutí ještě další dvě branky a došlo si nakonec pro poklidnou výhru 5:1.

„Jedna čtyřka hrála naprosto famózně, druhé se naopak zápas vůbec nepovedl. Na oko to zprvu možná byl vyrovnaný souboj, ale domácí byli důraznější, agresivnější, rychlejší, zkrátka ve všem lepší. Utkání se moc nevydařilo mladému Šubovi a Josefu Gabčovi,“ zhodnotil vystoupení svých svěřenců trenér Olympiku Pavel Šuba starší.

Nejzbach Vysoké Mýto - Olympik Mělník 5:1 (3:1). Branky: 5. Michalec (Šabata), 5. Vladyka (Šabata), 19. Vágner (Šabata), 23. Jiráský, 31. Šabata (Michalec) – 2. Malák (Prieložný). 

SK Olympik Mělník: Rusak – Soumar, Stýblo, Buzek, Prejsa, Sváta, Gabčo, Šuba, Němec, Prieložný, Koubek, Malák.

Lhota (v bílém) doma nestačila na Libiš (1:2).
Kam za fotbalem: Dynamo přivítá Tišice