V prvním poločase byli hosté živější, lépe kombinovali, na což reagovali domácí větší bojovností a snahou podnikat rychlé brejky. Do vedení se brzy dostali hosté, když Lelek zachytil domácí rozehrávku a nepříliš tvrdou střelou procedil míč do branky Arsenalu. O chvíli později Šimandl mohl mělnické vedení navýšit, ale po sólu zamířil vedle, aby z protiútoku snadno vyrovnal Šindelář, když si jeho střelu z rohu hřiště srazil brankář Jenč do sítě.
V další a poslední poločasové šanci Arsenalu zamířil Kilián vedle. Až do přestávky byli nebezpečnější Mělničtí, když Dvořák trefil tyč, Neumana po signálu vychytal Kondrát a Gabčo přestřelil prázdnou branku. Přesto šli hosté do vedení, když dobře vyřešili situaci dva na jednoho se zakončením Jurčovského do prázdné branky.

Po přestávce se obraz hry změnil. Domácí zvýšili tempo, začali napadat soupeře v rozehrávce a dařila se jim kombinace, jenže zakončení pokulhávalo.
Chlasták po Kiliánově nabídce zamířil vedle, Žáček trefil břevno prázdné branky, Pohorský sólo zakončil vedle, Žáčka dvakrát vychytal gólman a Burian netrefil branku. Hosté podnikali sporadické brejky, ale jen Gabčo vážněji ohrozil Kondráta. Rozhodnutí přišlo ve 40. minutě, když si jinak výborný Neuman postrčil míč rukou a následný brejk zakončil gólem – 1:3. Domácí ještě stačili po krásné kombinaci Pohorský – Burian a z otočky skórující Kilián snížit, ale vyrovnat se jim nepodařilo ani z desetimetrového kopu Žáčka v závěru zápasu.

Očima trenérů

Pavel Šuba, Olympik Mělník: „Opět se projevila naše nemoc, že v Neveklově hrajeme s Benešovem neradi. Hala je specifická, povrch měkký a špatné světlo. Přesto jsme chtěli vyhrát, čemuž odpovídala taktika hrát zezadu. První poločas byl z naší strany hezký, příjemný,  koukatelný a domácí jsme prakticky  do ničeho nepustili. Kombinovali jsme,  hrozili z brejků,  měli pět šancí, ale horko těžko proměnili dvě. Soupeř dal gól nástřelem z úhlu po chybě našeho brankáře. Ve druhém poločase na nás Benešov vletěl a kluci se trošičku pos…, zalejzali do brankoviště, chyběl pohyb, rychlá přihrávka a kreativita. Naštěstí jsme gól nedostali. Ke konci zápasu jsme měli nebezpečné brejky dva na jednoho, Neuman jeden dobře vyřešil a dal třetí rozhodující gól. Z celkového pohledu bylo naše vítězství asi zasloužené."

Otto Kovář, Arsenal Benešov: „Utkání bylo vyrovnané a dramatické až do závěrečných vteřin. Hosté byli v prvním poločase lepší. Ve druhém jsme převzali taktovku utkání my, když jsme zvýšili důraz a hlavně pohyb. Za stavu 1:2 jsme začali soupeře mačkat a můžeme jen litovat  několika neproměněných vyložených šancí. Nakonec jsme z protiútoku dostali na 1:3. Podařilo se nám sice snížit, ale soupeř i za cenu zakopávání míčů výhru uhájil. Utkání by asi slušela remíza a i třeba pokutové kopy, ale takový je futsal, takže můžu jen pogratulovat soupeři k vítězství v poháru."

ARSENAL BN – OLYMPIK ME  2:3
Branky: 6. Šindelář (Burian), 45. Kilián (Burian) – 4. Lelek, 19. Jurčovský (Neuman), 40. Neuman. Rozhodčí: Cílek, Vaněk. ŽK: Pohorský, Kondrát – Gabčo. Poločas: 1:2. Arsenal: Kondrát – Pohorský, Šindelář, Chlasták, Charvát, Burian, Kilián, Žáček, Šmejkal. Olympik: Jenč –  Lelek, Neuman, Volf, Gabčo, Dvořák, Prejsa, Jurčovský, Šimandl.