„Náš výkon byl velmi dobrý, ale k bodům jsme potřebovali i trochu štěstí, které jsme tentokrát neměli," smutnil po zápase trenér Arsenalu Otto Kovář. Domácí Pavel Šuba vyzdvihl výkon hostí hrajících o záchranu. „Benešov bojoval, byl agresivní a důrazný, moc se mi líbil."

Do zápasu vstoupil favorit lépe a rychle se díky Gabčovi ujal vedení. To ho ale jako by ukolébalo a Arsenal domácí trestal, když Charvát, Haas a V. Pohorský po pěkných akcích otočili na 1:3. To domácí kouč Šuba nevydržel a vzal si time-out, po němž domácí snížili střelou z deseti metrů.

Mělničtí se snažili vířivým pohybem a kombinací dostat se na kobylku Arsenalu, ale ten dobře bránil, a co prošlo, polapil Kondrát. Navíc v závěru poločasu se trefil z trestného kopu Charvát a dal Arsenalu do kabin dvoubrankový náskok, který podržel v závěrečných vteřinách i Kondrát při domácím sóle. „Právem nás to vedlo, že můžeme myslet na bodový zisk," dodal k prvnímu dějství trenér Benešova.

Poločasové pocity Pavla Šuby byly přesně opačné: „I když jsme byli v první půli herně lepší, tak to na soupeře nestačilo. Hráli jsme hloupě, a i když jsem to hráčům na lavičce říkal, nebyli schopni to do hry přenést. To se stalo až o přestávce, kdy se dostali do klidu. Ukázali a řekli jsme si, co děláme špatně a jak to zlepšit. A pak to šlo."

I po přestávce bušili domácí do hostující hradby, ale dlouho marně. Přesto se jim podařilo snížit na 4:3. Následně se nechal hloupě vyloučit Šimáček a Mělník z přesilovky vyrovnal na 4:4. „To byl zlomový moment, který hráče ovlivnil," povzdechl Otto Kovář.

V hektickém závěru domácí tři minuty před koncem získali po doraženém míči desetimetrového kopu Gabča vedení, které ještě po rohu a následném voleji navýšili na 6:4. Jenže hosté nesložili zbraně a V. Pohorský tečoval do sítě střelu Šindeláře.

V posledních vteřinách přišel nejhezčí moment zápasu, ve kterém byl Arsenal blízko vyrovnání, ale nůžky Haase skončily na břevně mělnické branky. „Do poslední chvíle jsme bojovali o body, hráli jsme dobře, ale chybělo trošku štěstí," poznamenal benešovský kouč. Podle Pavla Šuby zůstaly doma tři body po právu. „Druhá půle byla už o jednom mužstvu a jeho hře. A i když nás v závěru ochránilo břevno, tři body zůstaly doma spravedlivě."

Olympik – Arsenal 6:5 (2:4)
Branky: Gabčo 2, Hyka, Neuman, Jungbauer, Šimandl – Charvát 2, V. Pohorský 2, Haas. Rozhodčí: Vaněk. ŽK: 1:2. ČK: Šimáček (A). Olympik: Jenč (Machulka)- Šimandl, Lelek, Hyka, Gabčo – Neuman, Němec, Pokorný, Weiner (Jurčovský, Jungbauer).