„Je vidět, že se zlepšujeme, oproti zápasům s Kladnem a Spartou už za sebou máme více tréninků a také jsme se sešli v optimálním složení," pochvaloval si Pavel Šuba zápas. Tomu z mělnického pohledu chybělo jediné – příznivější výsledek. Domácí totiž pustili v prvním poločase zvučnějšího soupeře do vedení 2:0 a nakonec prohráli 3:1. Jedinou branku Olympiku zaznamenal Volf.

„I když Slavia nebyla kompletní a chyběl jí i asi její nejlepší hráč Oliva, tak jsme s ní odehráli naprosto rovnocennou partii a do ničeho jsme ji nepouštěli. Soupeř de facto potrestal všechny naše chyby," poznamenal po zápase Pavel Šuba. Na druhé straně pak litoval neproměněných šancí svého týmu. „Hlavně ve druhém poločase jsme jich měli mraky, ale co nedáme… Slavii zachytal i brankář."

I porážka po takovém průběhu prý může být pro mělnický tým povzbuzením. „Hráči se přesvědčili, že i na takového soupeře mají, vědí o sobě a hrají moderní futsal."

V dalších týdnech do mistrovského startu čekají Mělnické ještě dvě přípravná utkání, v pátek 13. září v Kadani a o týden později generálka v Bělé pod Bezdězem. O mistrovské body si poprvé zahrají v pátek 29. září v Turnově.

OLYMPIK – SLAVIA 1:3 (0:2)
Branka Olympiku: Volf. Olympik: Jenč (21. Machulka) – Šimandl, Jungbauer, Hrdý, Gabčo – Dvořák, Němec, Volf, Weiner (Lelek).