Teď se dočkají blyštivé odměny. Organizátoři vedení účastníkem tří olympiád Štěpánem Janáčkem přivezou na ceremoniál cennou zásilku: osmnáct bronzových, sedm stříbrných, pět zlatých a jeden nejvzácnější diamantový odznak.

Pro pořadatele, kteří akci rok od roku šíří mezi více a více škol a oddílů, je neratovická skupinka o to zajímavější, že zapojuje do bojů i širší okolí – třeba sourozence fotbalistů. „Vždyť odměníme děti hned šesti ročníků. Neratovičtí trenéři evidentně pobláznili odznakem nejen své svěřence," raduje se Štěpán Janáček, jenž už partu Tygříků dobře zná.

Loni jim předával za asistence Deníku v neratovické sportovní hale odznaky s letopočtem 2013 a během letošního jara už dvakrát dekoroval i nejúspěšnějšího z oddílu Davida Šprincla, který v postupové části soutěže nejprve zvítězil v okresním kole a pak v konkurenci 171 regionálních medailistů na krajském kole v Čáslavi vybojoval další zlato. Jako jediný chlapec z Mělnicka se díky tomu v konkurenci mladých atletů, fotbalistů, plavců či judistů a dalších sportovců probojoval na celorepublikové finále v září v Praze.

Tentokrát ho ale stejně jako jeho kamarády z klubu nečeká dřina, ale lesklá odměna. „Makat budou rodiče. Připravili jsme si pro ně několik exhibičních disciplín, aby poznali, že kluci nemají odznaky zadarmo. Jsem zvědavý, jak to tatínkům půjde s medicinbalem a maminkám se švihadlem," směje se Štěpán Janáček na prahu akce, která začíná v Byškovicích v pátek v 17 hodin.

Kdo z Neratovic získá odznakyDiamantový: David Šprincl.
Zlatý: Matyáš Kasal, Jaroslav Škoda, Filip Nerger, Radek Šiler, Jan Mozga.
Stříbrný: Filip Skala, Martin Hošek, Matěj Bušek, Michal Šlížek, Tomáš Beran, Antonín Skala, Eliška Mozgová.
Bronzový: Filip Nejezchleba, Ondřej Pelíšek, Vítězslav Jindřich, Radek Weiss, David Bušinský, Jan Mecera, Adam Kárník, Radek Havlíček, Jan Kuliš, Michal Kraus, David Charvát, David Kaucký, Vráťa Polka, Tomáš Maršálek, Adam Tůma, Tomáš Novotný, Linda Šprinclová, Tomáš Votruba.