„Nebylo o co hrát a naši borci k zápasu přistoupili už před začátkem velice rozlučkově. Sestupující Brandýsek, kromě nás jediný tým, který dokázal porazit Hradec, se u nás se prezentoval opatrnou hrou s cílem nedostat moc gólů. Zalezl před vlastní bránu a jediným jeho herním prvkem byly dlouhé výhozy brankáře," vrátil se k poslednímu utkání manažer Olympiku Pavel Šuba. Jeho tým po remízovém poločase 1:1 nasázel zlepšeným výkonem po přestávce čtyři góly a užil si nakonec vítězné loučení se sezonou.

Jak vypadá v očích Pavla Šuby její celkové vysvědčení? „Jen si u toho povzdechnu," řekl na úvod a navázal: „Uspěli jsme v poháru, kdy jsme se stali vítězem krajské části a v osmifinále prohráli s Bohemians 1905. Co se týká druhé ligy, mohu s čistým svědomím říct, že jsme herně byli nejlepší, ale… Přesně vidím momenty zápasů, které nás stály zbytečné ztráty bodů, a tedy postup."

Mělničtí nedokázali udržet laťku, kterou si poměrně vysoko nastavili v prvních osmi kolech. „Přišly útlumy, karty a delší zranění jako v případě Jurčovského," zapátral po příčinách bodových ztrát Pavel Šuba. Tomu navíc v týmu stále chyběl vůdce, který by všechny pobláznil a donutil hrát na sto procent. „Od dob Jiřího Vokouna chybí týmu pravý kapitán, který má slovo a za kterým tým jde."

Stříbrná příčka je pro Mělnické o to bolestivější, že v klubu věřili v postup ještě nedlouho před koncem soutěže. Jenže Hradec ne a ne zaváhat, naopak chytil vítěznou vlnu, na které se svezl až do nejvyšší soutěže. V předposledním kole, které nabídlo vzájemný souboj dvou nejlepších, tak už prakticky nebylo o co hrát. „Hradec několikrát body přímo udolal a také měl na své straně štěstí. Ale postup mu přeji."

Také v Mělníku se podařila spousta věcí, na kterých se dá v budoucnu stavět. „Mladí kluci si dokázali, že futsalově každého přehrají a dokáží hrát vyrovnané zápasy i proti prvoligovým celkům – viz. utkání s Bohemkou v poháru i v přípravě a také se Slavií. Teď budou zase o rok starší, už nebudou náctiletí, ale zkušení dvacátníci, takže opět půjdeme do soutěže s cílem vyhrát a postoupit mezi elitu. Zkusíme tým posílit o pár zkušených hráčů a uvidíme. Stále však říkám, že dokud druhou ligu s přehledem nevyhrajeme, nemáme šanci v první uspět a poletíme zpět jako Andy Liberec nebo Česká Lípa," uzavřel Pavel Šuba.