„Závod byl poměrně náročný. Především start, protože jsem vyrážel z osmého místa, ale tentokrát se mi povedl výborně a během prvního kola jsem se dostal za Radka Bareše na druhé místo. Chvilku jsem s ním bojoval, ale pak se mi podařilo ho předjet. Poté jsem si hlídal, abych neudělal chybu," podělil se Pekař o dojmy ze závodu.

Za volantem svého speciálu vyvedeného už tradičně do oranžové barvy přerušil nadvládu Maďara Tima, který vyhrál úvodní tři závody šampionátu. V součtu obou závodních dnů v Rakousku se Pekař navíc blýskl i nejrychleji zajetým kolem.

Zkušený pokračovatel závodního rodu z Mělníka, jezdící v barvách vlastní stáje Carpek Service, kde je jeho hlavním poradcem právě otec Josef, tak potvrdil vynikající sportovní formu a zúročil tvrdou přípravu. Mezi účastníky nové soutěže ho přivedly nejen vzpomínky na předešlý Octavia cup.

„Bylo tam hodně pěkných a vyrovnaných soubojů. Od toho nového si slibuji ještě trochu víc. S výhledem na čtyři roky bych rád obměnil všechny stávající vozy za nové škodovky a věnoval se novým talentům. Věřím, že znovuzrozený OC je pro nás tou správnou výzvou," řekl ještě před úvodním startem sezony. V té si chce co nejvíce užít každý závod a být co nejčastěji na stupních vítězů. Stejně tak mu ovšem záleží na úspěchu celého týmu. „Chtěl bych, aby měl náš tým úspěšné jezdce, abychom dojeli co nejvíce závodů, vyvarovali se kolizím, a samozřejmě budu vděčný za každé pódiové umístění jezdce našeho týmu."

Další závody seriálu jsou na programu 17. a 19. června na „domácím" okruhu v Mostě, kde se Pekařovi těší také na podporu diváků, kteří to z Mělnicka nemají na sever Čech nikterak daleko.

MILOSLAV ČMEJLA, LUBOŠ KURZWEIL