Čtvrtý tým na palubovce Olympiku začal okamžitě předvádět, kdo je na tom v tabulce o poznání lépe. Co minuta - to inkasovaný gól domácí uzemňovalo od třetí až do sedmé. Zastavit velkolepý nástup soupeře nepomohla ani rychlá porada domácích během time-outu.

Že hrají s lidmi z masa a kostí se Mělničtí nejspíš přesvědčili až nevyužitou šancí Moravce a do poločasu se góly Zdržálka a Hrdiny podařilo vrátit výsledek do hratelné podoby. Pod tříbrankový rozdíl se ale sešívané stáhnout nepodařilo, i když možností bylo ve vyrovnané druhé půli poměrně dost.

Definitivním hřebíkem do rakve se ukázala hodně laciná branka na 3:7. Brankář Rusak zahrál ve snaze odvrátit roh tak nešťastně, že nabídl dvojici soupeřů pozici do prázdné. Zbytek zápasu už hráči Slavie zkušeně dovedli k zaslouženému vítězství.

„Stává se bohužel v této sezoně pravidlem, že si necháme dávat zbytečné góly a nedáváme velké šance. V páté minutě bylo vlastně po zápase. A i když jsme cítili po snížení naději, tak Slavia si to už pohlídala. Věřím, že příští týden v Mýtě to už zlomíme," shrnul utkání Dominik Zdržálek, který byl u třech ze čtyř gólů domácích. 

„Chtěli jsme začít zápas lépe než jindy, zatlačit soupeře a vstřelit branky. To se nám povedlo, nasypali jsme tam branky, z pěti šancí pět branek. Dobře jsme i bránili, pak se jsme ale trochu přestali běhat a pustili soupeře do zápasu. Je to škoda, mohli jsme rozhodnout o vítězství mnohem dřív,“ vystihl utkání brankář vítězů Jan Žežulka.

Olympik Mělník - Slavia Praha 4:9 (2:5)
Branky: 11. Zdržálek (Gabčo), 20. Hrdina (Nečas), 24. Šustr (Zdržálek), 38. Moravec (Zdržálek) – 3. Brychta (Směřička), 4. Brychta, 5. Radovanovič (Záruba), 6. Jošt (Homola), 7. Jošt (Homola), 23. Radovanovič (Záruba), 31. Směřička (Radovanovič), 35. Sláma (Homola), 40. Brychta (Směřička).