Domácí vykročili za plným ziskem už v prvním poločase. Ve 4. minutě udělal hrubku jeden z hostujících legionářů Mamijev, když nahrál J. Pavlíčkovi před poloprázdnou bránu, a poslal tím AFC do vedení.

Před druhým gólem výborně potáhl míč Vymětalík, L. Koláček zleva předložil před branku a Pavlíček se trefil zblízka podruhé. Už o minutu později ale druhý Rus v sestavě hostí, devatenáctiletý technik Pachomov, využil nacvičenou kombinaci a ze dvanácti metrů se trefil přesně k tyči.

Ve 13. minutě našel Vymětalík velmi podobně jako u předchozí branky L. Koláčka a AFC opět vedl o dvě branky – 3:1. Tento stav vydržel i přes další šance na obou stranách až do přestávky.

Jako další překonal brankáře soupeře ve 23. minutě opět Pavlíček, který se trefil po zemi zdálky. O minutu později prošel vynikající Vymětalík zleva na střed a zvýšil už na 5:1.

Hosté snížili vzápětí rychlým bodlem mezi Pelcovy nohy, ale potom přišel definitivní direkt AFC, ze kterého se už Tepličtí nevzpamatovali. Během 12 vteřin na přelomu 25. minuty skórovali T. Koláček po otočce na brankovišti a Vymětalík technickou placírkou.

Ve zbylém čase se domácí poctivou defenzívou soustředili na udržení výsledku. Vydatně je v tom podporoval brankář Pelc. Ten sice v 37. minutě inkasoval po jedné z dělovek a dorážce zblízka, v poslední minutě se ovšem sám zapsal mezi střelce, když si jeho dlouhý výhoz srazil teplický protějšek do brány.

Nejlepší letošní výkon Kralupům přinesl překvapivé tři body a posun na průběžnou desátou pozici. Další těžké utkání čeká tým v pátek ve slánské hale proti DFK.

AFC KRALUPY – BALTICFLORA B 8:3 (3:1)
Sestava a branky AFC: Pelc (1) – T. Koláček (1), Karas, Mára, Vymětalík(2) – J. Pavlíček (3), L. Koláček (1), Tetiva, Polák.

(am)