Kralupští ragbisté sice i na druhém sedmihodinovém kvalifikačním turnaji v Přelouči nevyhráli ani jedno utkání, avšak zato už pokládali pětky. „Přijeli jsme do Přelouče zase sbírat zkušenosti a hrát, jak nejlépe umíme. Položili jsme tentokrát už dvě pětky a tak se těšíme na třetí turnaj, na kterém už bychom mohli i jedno utkání vyhrát," řekl po turnaji hrající kouč kralupského celku Robert Votípka.

Na druhém turnaji hráli celky soupeřů v oslabení bez reprezentantů,kteří ve stejnou dobu hráli na mistrovství Evropy v Bruselu. Proto také týmy s ambicemi na postup hrály v kombinovaných sestavách. Nejvíce na tuto skutečnost doplatili domácí, jimž za reprezentaci hráli v Belgii dokonce tři hráči.

A jaké vyhlídky mají jednotlivé týmy? Hráčům Pragy, Sparty a Slavie, pokud neskončí na posledním turnaji hůř než na pátém místě, by neměla účast na republikovém mistrovství ve Vyškově ujít. O čtvrté místo ještě svedou boj ragbisté Tatry, Přelouče a Říčan. Konečné umístění Kralup nehraje při dalším nasazení v sedmičkových turnajích žádnou roli.

„Je možná symbolické, že ve stejnou dobu, kdy budeme hrát my na Pragovce kvalifikaci, tak se v Moskvě budou hrát utkání prvního dne mistrovství světa v sedmičkách, nu a v roce 2016 sedmičky uvidíme na letní olympiádě v Riu," poznamenal k významu sedmičkového ragby koučKralup Robert Votípka.

Sestava Kralup: Pavel Tesárek, Luboš Tomšovský, Robert Votípka, Juraj Anton, Kamil Dvořák, Milan Krivda, Jiří Pixa, Karel Kotrč, Ondřej Gazda, Jiří Palasek a Libor Škoda.

Výsledky Kralup: RC Praga Praha A 0:64, RC Slavia Praha 0:43, RC Přelouč5:35, RC Praga Praha B 7:10.

PETR SKÁLA