V nejmladší kategorii M40 se představil Tomáš Danaj z Dolních Beřkovic. Ten v singlu sice nepostoupil do hlavní soutěže, ale v malém finále se po dvou vítězstvích nakonec dostal do dvaatřicítky nejlepších hráčů. Danaj navíc začal dobře i čtyřhru – se spoluhráčem ze Slovenska vyhrál základní skupinu. V hlavní soutěži československé duo uhrálo ještě jeden zápas, postup přes osmifinále už ale byl nad síly obou borců, kteří nestačili na sehraný a výborně hrající dánský pár.

Expozice Bunkru Drnov je velmi zajímavá, láká lidi k prohlídkám zblízka i daleka.
Bunkr Drnov ukrýval vojenské tajemství

Dalšími zástupci z Mělnicka byly Kralupanky Světluška Borecká a bývalá několikanásobná československá reprezentantka Eliška Krejčová.

Borecká ve své kategorii napodobila Danaje, probojovala se mezi posledních dvaatřicet hráčů. Eliška Krejčová měla na dosah medaili, skončila na děleném pátém místě. Vše si však vynahradila ve čtyřhře a společně se spoluhráčkou z Dánska obsadila parádní druhé místo! Celkem získalo Česko na mistrovství šest medailí, tři zlaté a tři stříbrné.

Část českých reprezentantů letěla letadlem, někteří cestovali vlastní dopravou a autobusem. Pozemní cestu zpestřily dvě jízdy trajektem, hráči společně s realizačním týmem navštívili Kodaň i Göteborg. 

„Šampionát lze hodnotit kladně. Organizace byla výborná a kvalita hráčů a hráček ve všech kategoriích se od minulého mistrovství ještě zkvalitnila. Za další dva roky se bude hrát už poosmé, tentokrát v Maďarsku,“ řekl o turnaji Tomáš Danaj z Dolních Beřkovic.

Tisíce lidí viděly bitvu v Milovicích
OBRAZEM: Tisíce lidí viděly bitvu v Milovicích