Už ve středu 5. prosince bude v Nymburce k vidění špičkový ženský basketbal. Domácí Nymburk hostí v poháru FIBA Eurocup Women slovinský ŽKK Cinkarna Celje. Ve sp. centru Nymburk se začne v 19 hodin.

Slánské běhy se poběží v sobotu 8. prosince ve Slaném, kde se na dvanáctikilometrové trati bude závodit už po sedmadvacáté. Startuje se v 10 hodin od slánského gymnázia a součástí jsou i závody pro děti.

Koloběh Říp – Praha je zajímavou výzvou, která na zájemce čeká v sobotu 8. prosince. Start je na vrcholu hory Říp, cíl je v loděnici Troja u Trojského kanálu. Závod je určen pro dvojice žena + muž a jedno kolo. Jeden z dvojice jede na kole, druhý běží. Střídání a poměr jízdy na kole a běhu si dvojice určuje sama. Informace na www.kolobeh.com.

Návrat Tomáše Plekance na kladenský led
VIDEO: Triumfální návrat Cézara Plekance

Futsalové příznivce v Mělnicka čeká v pátek 7. prosince jeden z nejatraktivnějších domácích zápasů prvoligového Olympiku. Do haly gymnázia zavítá pražská Sparta (20:30), která patří do nejužšího okruhu týmů, jež by mohly narušit suverenitu Chrudimi.

Zástupci středních Čech ve fotbalové FORTUNA:LIZE sice hrají venku, ale oba v Praze a zápasy tak snadno můžete navštívit. Lukrativnější duel sehraje Mladá Boleslav 8. prosince na stadionu vedoucí Slavie Praha (17:00). Už o den dříve hraje Příbram na Julisce, kde ji přivítá Dukla (18:00).

Basketbalová NBL zavítá v sobotu do Kolína, přijede atraktivní soupeř - Opava. Utkání v hale Spojů začne v 17.45 hodin.  V Kolíně se bude hrát v sobotu rovněž hokej a futsal. Hokejisté ve II. lize hostí Děčín (17.07) a futsalisté v diviz Turnov (19.15, hala Stap bar).

Hokejová Chance liga nabízí ve Středočeském kraji dva zápasy a oba v sobotu 8. prosince. Kladno přivítá Porubu, Benátky nad Jizerou hostí Prostějov – oba začátky jsou v 16:00.

V 11. kole volejbalové extraligy se doma představí hned tři týmy ze středních Čech. Odolena Voda hostí v sobotu 8. prosince Ústí nad Labem, Benátky ve stejný den přivítají Liberec. Oba zápasy začnou až v 18 hodin. Kladno hraje TV šlágr s Karlovarskem až v pondělí 10. prosince.


Hokejová extraliga zavítá do Mladé Boleslavi až v neděli 9. prosinci, kdy dorazí ve formě hrající Třinec (16:00).

České házenkářky (v červeném) proti Rumunsku.
České házenkářky zaspaly začátek, Rumunsku podlehly o tři góly