„Čeká nás další velice důležitý domácí zápas. Helas je sice v tabulce šestý, ale celá druhá polovina je velice vyrovnaná a každý bod může na konci rozhodovat,“ vyhlíží zápas trenér Jakub Němec.

Domácí prostředí velí zvítězit, na čemž podle šéfa mělnické lavičky nic nemění ani absence některých opor. „Máme dostatečně široký tým na to, abychom to i bez nich zvládli a získali další důležité body.“

Pouze pětibodový rozdíl mezi oběma celky, a tedy bojem o play-off a záchranu, mají v hlavách také Brňané, byť mají ještě k dobru dohrávku v Teplicích.

„Utkání pro nás má velký význam a dalo by se označit za “utkání jarní části“. Páteční večer hodně napoví o budoucnosti obou týmů a jejich rozpoložení do konce soutěže,“ potvrdil trenér Helasu Tomáš Galia.

Soupeře, jehož výsledky měly s výjimkou toho posledního na půdě favorizované Chrudimi (1:11) vzestupnou tendenci, rozhodně nehodlá podcenit. „Uvědomujeme si velké síly soupeře na domácí palubovce a individualit, které ve svém kádru mají. Pokud nechceme pomýšlet pouze nad dobrým výsledkem, musíme na hřišti nechat své maximum a potřebnou týmovou kvalitu, kterou jsme schopni utkání bodově rozhodnout,“ nabádá Galia. Jeho tým zatím v novém roce nastoupil pouze proti Era-Packu, od kterého utržil o čtyři góly méně než naposledy Mělník.

Ve vzájemných soubojích v rámci posledních tří sezon mají o dvě výhry navrch Jihomoravané (1-1-3). Kdo se bude smát tentokrát? Utkání startuje ve 20:30 hodin.