Své místo jim přepustilo TTC Kladno, které nechtělo mít nadále v soutěži dva týmy. Bělá pod Bezdězem nakonec jako náhradník postoupila do III. ligy, čímž uvolnila své místo právě druhému týmu Neratovic.

V podobném duchu přálo štěstí i ostatním krajským celkům. Díky nedostatečnému počtu přihlášených do soutěže II. třídy si i přes sestup zahrají Kralupy a Neratovice, které využily práva. Doplní tím tak týmy Dynama Nelahozeves a Sokola Beřkovice-Mlékojedy.
Regionální soutěž I. třídy si i přes sestup v loňské sezoně zahrají Kralupy a nově i rezerva nováčka ze Všetat, která využila práva postoupit namísto Počapel, respektive rezervy Nelahozevsi. Po roce bude mít I. třída opět dvanáctičlenné zastoupení, zatímco II. třída jen jedenáct zástupců. Jako nováček, a tedy i největší outsider, vstupuje do II. třídy Sokol Byšice, který tím rozšířil počet regionálních oddílů na 14.
V regionálních přestupových vodách nejvíce přes léto lovily Všetaty a Tišice. Loňský nováček ze Všetat přivedl z Beřkovic Kulíška a z Tišic Rubína, čímž jasně stanovil své nejvyšší cíle pro nadcházející sezonu. Naopak opačným směrem do Tišic se minimálně na roční působení stěhují hráči Weisser a Košatý z Neratovic, kteří budou chtít rovněž držet krok s předními celky. Pikantní tečku k přestupům napsal zářijový los, který hned v prvním kole svedl k sobě právě týmy Tišic a Všetat.
Největší pozornost však napříč celou stolně-tenisovou veřejností způsobila změna pravidel, platná od nadcházející sezony ve většině republikových, krajských i regionálních soutěží. Po historických úpravách velikosti míčků z původních 38 mm na 40 mm se tentokrát musejí hráči vyrovnat se změnou materiálu. Původní materiál celuloid nahradí od letoška plastový model, který byť opticky změny nezaznamenal, herní vlastnosti se od předchozího v určitých parametrech liší.
Jak se dokáží týmy nejen s touto změnou vypořádat, uvidíme v nadcházejících kolech. Tento týden začíná prvním kolem jak regionální soutěž I., tak II. třídy.

JAN KOŠATÝ