Národní tým se nejprve na začátku června představil v Jindřichově Hradci, kde sehrál přátelské zápasy s Polskem. Češky obě klání vyhrály.

O týden později svěřenkyně trenéra Petra Martínka odehrály dva souboje se Slovinskem v Pardubicích, úspěšné už ale byly jen v prvním zápase.

Závěrečnou fázi přípravy na akci roku zakončí reprezentační výběr v Kralupech proti Chorvatkám. V sobotu zápas začíná v 17.30, odveta je o den později už ve 14.30.

Unikátním soubojem Battlemania mezi svalnatými soutěžícími viděli návštěvníci v areálu centra prevence kriminality v mělnické ulici Karolíny Světlé.
OBRAZEM: Svalovci bojovali v Battlemanii

SLABÁ NÁVŠTĚVA

Už před časem se basketbalový výběr výběrů několikrát v Kralupech ukázal, velké návštěvnosti se ale zápasy nedočkaly. Je to velká škoda, protože reprezentace v jakémkoliv sportu se zpravidla neukazuje v daném regionu pravidelně.

„Kromě skalních fanoušků a příbuzných tu celkově moc lidí na halové sporty nechodí. Utkání národního týmu je ale dobrým zpestřením a budou to zajímavé zápasy. Sama jsem zvědavá, jak diváci na tuto možnost zareagují, snad jich přijde co nejvíc," přeje si Radana Hniličková, trenérka hlavního ženského basketbalového družstva Kralup.

AGRO CS Pohár SKFS - semifinále: Nespeky - Záryby (1:3)
Šašek na hrad! Zárybský stoper vychytal Kunice