„Zápas nám vůbec nevyšel. Helas předvedl kvalitnější výkon a vyhrál zaslouženě,“ uznal trenér Mělníka Jakub Němec, podle kterého se projevily absence v sestavě. „Rozpadly se nám obě čtyřky, chybělo pět hráčů. To bylo znát na sehranosti a nedařilo se nám dobře kombinovat.“

Důležitý mač pro oba týmy (hosté drží pozice pro play-off) nabídl mělnickému publiku gólově nejchudší představení za poslední více než dva roky. Shodou okolností od zápasu s Brnem, ve kterém Olympik zvítězil 3:2. Nyní platil opačný výsledek.

Dva góly navíc padly až v závěrečné minutě. Za stavu 1:2 se Olympik pokoušel o vyrovnání při hře bez brankáře. V čase 39:03 rozbouřil halu Hochman. Stejně jako u vyrovnání Machytky v závěru první části asistoval Gabčo, který se vrátil do sestavy po karetním trestu.

Helas se ovšem hned po rozehraní dostal k rohovému kopu, který provedla dvojice Cupák - Šarközy zahrála náramně a vrátila vedení na stranu Brňanů. Olympik už zareagovat nedokázal, Moravané odvezli tři body. „Nezvládli jsme ubránit dobře sehraný roh soupeře, a to nás stálo důležitý bod,“ mrzelo Němce, jehož pochvalu si vysloužil brankář Mareš. „Hlavně díky jeho výbornému výkonu a několika obětavým zákrokům hráčů v obraně jsme se drželi ve hře o body do poslední minuty.“

Olympik Mělník – Helas Brno 2:3 (1:1)
Branky: 18. Machytka (Gabčo), 40. Hochman (Gabčo) – 9. Špička (Sznapka), 37. Cupák (Mužík), 40. Šarközy (Cupák). ŽK: 36. Nečas – 15. Špička. Diváci: 200.
Olympik: Mareš (Šanda) – Lehner, Gabčo, Žampa, Hochman, Nečas, Prejsa, Machytka.
Helas: Mykytjuk (Daněk) – Cupák, Šarközy, Sznapka, Lidmila, Lukšija, Matyska, Poul, Špička, Mužík, Prokeš.