Vzhledem k podmínkám pro trénink a u obou atletů také k lehkému onemocnění v týdnech před mistrovstvím se u Příhodové ani Bureše nečekala nějaká výraznější umístění. Vystoupení obou na velmi náročných tratích na svazích Dymníku ale nebylo zas takovým „výbuchem", jak by si někdo představoval.

Ondřej Bureš po prvním kole téměř beznadějně „zametal" (byl poslední), ale po druhém byl v cíli závodu klasifikován na třiačtyřicátém místě. Mezi Středočechy doběhl dokonce jako třetí nejrychlejší. Není to sice nejlepší výsledek, ale při počtu okolo šedesáti přihlášených a vzhledem k výše uvedeným skutečnostem jde o reálný obraz trénovanosti. Klára Příhodová se mezi třicítkou účastnic dostala do první poloviny závodního pole na čtrnáctou pozici. Ze Středočešek přitom doběhla jako druhá.

Oba i s některými dalšími závodníky si svou formu vyzkoušejí či potvrdí hned nadcházející sobotu v Čáslavi na 74. ročníku Běhu sady Vodranty. Tento tradiční závod je letos zároveň i přeborem Středočeského kraje v krosu. Mimochodem to, že mistrovství republiky předchází krajským přeborům, ze kterých by se závodníci měli kvalifikovat na „republiku" je poněkud zvláštní.

V Praze zahájil venkovní sezonu Pohár běžeckých nadějí. Mezi závodníky nejen z hlavního města, ale i dalších krajů dosáhla z mělnického okresu nejlepšího umístění A. Kotoučová z Kralup. V běhu žákyň v kategorii Přípravka II doběhla druhá.

(če)