„Dnes to byl jednoznačný zápas. Hodonín jsme do ničeho nepustili, zápas jsme měli od začátku pod kontrolou a tomu odpovídá celkové skóre,“ mohl se po utkání rozzářit trenér Mělníka Jakub Němec.

Domácí vstoupili do prvního klíčového zápasu zbylého programu nejvyšší soutěže nejlépe, jak mohli. Kapitán Vokoun hned v úvodní minutě otevřel skóre, když do prázdné ztrestal power-play. Poločasový výsledek určila už v páté minutě spolupráce Gabča a Hrdiny.

„Kvůli power-play Hodonína jsme se nedokázali v prvním poločase dostat do správného tempa,“ objasnil kouč Němec, proč si diváci na změnu dvoubrankového vedení museli počkat až do druhé části. Ale stálo to za to!

Play off Ligy mistrů mezi SK Slavia Praha a APOEL FC, hrané 23. srpna v Praze.
Díky za ty výsledky. Český fotbal řeší koeficient

Vokoun, Šup, Prejsa a Gabčo se podělili o celkem šest gólů, jeden byl zapsán jako vlastní. Pro Mělnické šlo o vůbec nejvyšší vítězství ve třetí sezoně mezi elitou (dosud 9:1 nad Ostravou).

„Jsem rad, že jsme zápas takto zvládli a dost si pomohli v boji o záchranu. Ještě jsou však před námi dva důležité domácí zápasy, ve kterých potřebujeme také naplno bodovat, abychom záchranu zvládli a nemuseli spoléhat na výsledky ostatních soupeřů,“ uvedl trenér Olympiku, podle kterého mohl být výsledek ještě výraznější, nebýt výborného výkonu brankář Hodonína.

Olympik Mělník – Tango Hodonín 9:0 (2:0)
Branky: 1. Vokoun, 5. Hrdina (Gabčo), 23. Vokoun (Gabčo), 24. Šup, 24. vlastní (Sopůšek), 26. Gabčo, 28. Prejsa, 29. Šup (Prejsa), 40. Prejsa (Mikyska). ŽK: 1:1. Diváci: 150. Mělník: Mareš (Šanda) – Mikyska, Moravec, Vokoun, Gabčo, Hrdina, Nečas, Prejsa, Šup.

Nový trenér fotbalové Sparty Praha Václav Kotal vystoupil 21. února 2020 v Praze na tiskové konferenci.
Rosický uznal chybu. Kotal chce hlavně zlepšit obranu