Jeden zápas rozhodne o držiteli prestižní trofeje. Sparta po ní doslova prahne. Šlo by o největší klubový úspěch družiny trenéra Beniho Simitči. ERA-PACK čelí výzvě získat tuto trofej pojedenácté!

Pražané odehráli ve zručské hale celou celostátní část poháru. V osmifinále zdolali Plzeň, ve čtvrtfinále vyřadili Mělník a finále si zajistili výhrou nad Teplicemi. Chrudim hrála pokaždé venku. Zvládla zápasy ve Višňové, v Jeseníku a naposledy Uherském Hradišti.

Stejné složení mělo finále i loni. V Praze na Podvinném mlýně vyhrála Chrudim nad Spartou těsně 2:1. Zápas před rokem rozhodl chrudimský Brazilec Max: „Bylo to pěkné utkání, které mně osobně vyšlo. Chvilku před koncem jsem po faulu kopal volný přímý kop a dal rozhodující gól na 2:1. Byl jsem za vstřelenou branku hodně šťastný.“

Fotbalové utkání HET ligy mezi celky AC Sparta Praha a FC Zbrojovka Brno 4. března v Praze. Andrea Stramaccioni.
Experiment Stramaccioni? Sparta skončila ve ztrátě 723,8 milionů korun

Dalo by se napsat, že Max je „katem“ Sparty. V listopadu se oba celky utkaly ve VARTA futsal lize. Chrudim ve vyrovnané bitvě doma vyhrála těsně 3:2. Max se trefil dvakrát. V posledním finále ligy na jaře se také zapsal mezi střelce dvakrát.

Sparta však hodně chce. V posledním vzájemném utkání měla hodně šancí, ale neproměnila je. „Jestli chceme uspět s Chrudimí, musíme hrát na sto procent a proměňovat šance, kterých bylo v posledním zápase docela dost,“ připomněl střelec Michal Seidler.

Na zápas se moc těší, rád by také získal svou první velkou trofej v Česku. „Finálový zapas bude úplně jiný. Myslím si, že to bude opatrnější zápas, než byl v Chrudimi. Přeci jen jde o finále poháru. Motivovat se na takový zapas nemusíme! Všichni víme, o co hrajeme. Bude to určitě těžký zápas, ale věřím, že duel zvládneme,“ řekl český reprezentant.

Zkrátka tento zápas byste si neměli nechat ujít. Můžeme se těšit na velkou futsalovou podívanou.

Trenér Karel Krejčí
Nového kouče jednadvacítky Krejčího trápí nedostatek kvalitních útočníků