Originální certifikát, jenž provozní penzionu Kateřina Škopková převzala od redakce Mělnického deníku, bude viset spolu se dvěma předchozími hned vedle vstupu do restaurace. Místa nad barem však ubývá, zbývá poslední volný háček.

„Letos jsem hlasování vůbec nesledovala. Jsem na mateřské a přitom stále pracuji, na nic dalšího už mi nezbývá čas," připomněla provozní, která je zároveň dcerou majitele penzionu. Završení vítězného hattricku ji samozřejmě potěšilo, přestože neví, kdo všechno pro jejich podnik vlastně hlasoval.

Výborná kuchyně

Jako jeden z možných důvodů, proč se lidem v Rezidenci Artemis líbí, uvedla výbornou kuchyni. Sice do ní nyní shánějí novou pracovní sílu, na kvalitě podávaného jídla to ale nijak neubírá. „V poslední době se naše kuchyně hodně zvedla. A lidé si to pak mezi sebou řeknou," poznamenala.

V nabídce přitom návštěvníci najdou nejen českou klasiku, mezi kterou je třeba počítat oblíbený a vyhledávaný smažený sýr, ale také zvěřinová jídla. „Maso bývá místní, vaříme například kančí výpečky nebo zvěřinový guláš. Kdo si chce dát něco jiného, netradičního, rozhodně má z čeho vybírat," řekla Kateřina Škopková.

Klid a ticho

Zákazníci však do Netřeby nepřijíždějí jenom za jídlem, mnozí hledají také klid, který jim místní penzion nabízí. „Naše umístění je na jednu stranu nevýhodné, protože nejsme u žádného hlavního tahu a kdo k nám přijede, musí sem takzvaně zabloudit. Anebo přijet na doporučení známých," popsala provozní. „Na druhou stranu klidné a poměrně tiché prostředí je pro mnohé naše hosty velkou devizou," připomíná s tím, že v letních měsících je Rezidence Artemis poměrně vyhledávaným místem pro konání svatebních obřadů a hostin. „V průměru pořádáme během roku sedm nebo osm svateb. Až letos to bylo trochu slabší, lidé už se asi nechtějí brát," dodala s úsměvem.

Vedle novomanželských oslav je Rezidence Artemis vhodná i pro podnikové akce. Oblíbený je zejména venkovní altánek s možností grilování. Využívají jej například firmy, které v okolí pracují na nějaké dlouhodobější zakázce a jejich zaměstnanci v penzionu po ten čas bydlí. „Když pak končí, udělají si tady u nás společné posezení. Máme krásnou zahradu s rybníkem, je tam i houpačka pro děti. V létě je to tam opravdu příjemné, člověk si odpočine," řekla Kateřina Škopková.

Rodinný podnik

Rezidence Artemis je částečně rodinným podnikem. Ačkoli chod restaurace zajišťují dvě kuchařky a dvě servírky, do typicky mužských prací a drobných oprav se pouští Kateřinin partner. „Nějaká chlapská ruka tu musí být," připomněla s tím, že když se v podniku koná větší akce vyžadující výpomoc, je do zbraně povolána i maminka. „Přijde a pomůže. Taky se stará o květiny," doplnila provozní, která si za dobu existence penzionu prošla všemi pozicemi – začínala v kuchyni a později si vyzkoušela práci na baru, aby skončila jako vedoucí provozu. Přestože je to práce náročná, je za ni ráda. „Baví mě to. Práce servírky není špatná, ale když dva roky potkáváte pořád ty stejné lidi, začne vás to nudit. Když jsem zase dělala v kuchyni, nechtělo se mi pak vařit doma. Byla to ale dobrá zkušenost, alespoň vím, co mohu od zaměstnanců očekávat, co jde a co ne," uzavřela.