„Palety byly naskládané do výšky 10 až 15 metrů vedle haly. Od palet pak byly zasaženy i sousední haly,“ řekl mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora. 

Vedle zmíněných hal jsou však údajně zaparkované kamiony. „Kromě samotného hašení požáru se snažíme uchránit od zasažení tato vozidla,“ doplnil mluvčí hasičů.

Hasiči nejprve vyhlásili druhý a třetí stupeň poplachu, po 22. hodině zvýšili poplachový stupeň na zvláštní, tedy nejvyšší. Hasiči se potýkali s nedostatkem hasební vody. Zásah komplikoval také silný vítr.

Požár zasáhl celou budovu. "Hustý dým je vidět z několika kilometrů a z místa se ozývají výbuchy," hlásil po 22. hodině redaktor Deníku. Dým byl cítit i ve městě, radnice tak doporučila lidem v okolí, aby nevětrali.

Okolo 23. hodiny zasahovala na místě více než stovka hasičů.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu po téměř šesti hodinách. Před druhou hodinou ranní byl požár lokalizován a snížen stupeň poplachu ze zvláštního na třetí. "Ve čtyři hodiny byl poplachový stupeň snížen na druhý a některé jednotky se mohly vrátit na své základny," informovali hasiči na twitteru s tím, že na místě pomáhá s rozebíráním zasaženého objektu rypadlo ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Záběry ze 4. a 5. epizody seriálu Devadesátky věnované Orlickým vrahům.
Devadesátky: pražští policisté, americké námořnictvo a ostravští potápěči