Před příjezdem kralupských hasičů a dobrovolníků z Velvar se řidiči kamionu podařilo zmírnit plameny přenosným hasicím přístrojem. Na vozidle vznikla škoda asi za dvacet tisíc korun, příčinou byla pravděpodobně technická závada na kole.

Ilustrační foto
V lese za Zahájím našel muž dva granáty z války

Ve sběrném dvoře unikl koncentrovaný čpavek

Všetaty – Včera dopoledne došlo k úniku koncentrovaného čpavku ve sběrném dvoře. Zároveň došlo i k poškození nádob, které obsahovaly pětadvacetiprocentní roztok tekutého čpavku. Podle velitele hasičů Zbyňka Štajnce uniklo asi 15 litrů chemikálií. „Jedna osoba se nadýchala a musela být převezena do nemocnice. Hasiči potom uniklou látku zředili," vysvětlil s tím, že dokud je čpavek cítit, není nebezpečný. Vysoká koncentrace této chemikálie totiž vypaluje čichové buňky a nadýchání může být nebezpečné.

Podvodníkům hrozí vězení

Mělnicko – Dva muži, který odcházeli minulý rok od soudu s podmínečným trestem za podvádění seniorů na Mělnicku, si nedali říct a opět se vrhli do nekalého podnikání. Tentokrát vyrazili na Bruntálsko, kde ještě s dalším mužem uspořádali předváděcí akci, na níž podvedli dva starší občany. Pod lživou záminkou je donutili koupit spotřebiče v celkové hodnotě bezmála sto tisíc korun, navíc jim slibovali i výhru, kterou však důchodci nikdy nedostali. Všechny tři muže policisté obvinili z podvodu, nyní jim hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Opilý řidič domů nedojel