Když v půl páté dorazila na místo první z vyslaných jednotek, byly v plamenech garážový přístavek a stodola – a oheň se již rozšiřoval na navazující rodinný dům. Mluvčí hasičů Petr Svoboda v neděli připomněl, že se zasahující jednotky musely soustředit jak na ochranu domu, tak na hašení garáže a stodoly. „Při zásahu došlo ke zranění dvou civilních osob, přičemž jedna z nich musela být transportována zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice; druhá byla po ošetření ponechána na místě,“ připomněl Svoboda.

Ilustrační foto
Počet Středočechů nakažených koronavirem se zatím zastavil na 356

Krátce po půl sedmé večer se hasičům podařilo dostat požár pod kontrolu. Následovalo vyhledávání skrytých ohnisek za pomoci termokamery a jejich postupné dohašování. „Zároveň bylo z objektu vyneseno několik tlakových láhví, které byly dány do bazénu, kde postupně zchladly,“ uvedl v neděli Svoboda. Po osmé večer se zasahující jednotky již mohly začít postupně vracet na své základny. Úžická jednotka dobrovolných hasičů však zůstala hlídat požářiště až do osmé ranní.

Příčina vzniku požáru zůstává v šetření; vyšetřovatelé zatím pracují s několika verzemi. Jestliže v neděli dopoledne přizvali specialisty z Technického ústavu požární ochrany Praha, zdá se to napovídat, že jako pravděpodobná možnost je zvažována i technická závada. Podle informací Deníku se experti při ohledání požářiště obzvlášť zajímali o elektroinstalaci garážovaného motocyklu.

Jednotky hasičů zasahující v osadě Netřeba
- HZS Středočeského kraje: jednotky ze stanic Kralupy nad Vltavou, Mělník a Neratovice
- Podnikové jednotky: Aero Vodochody Aerospace
- Sbory dobrovolných hasičů: Úžice, Chlumín, Vojkovice, Dolínek a Dřínov

Zdroj: HZS Středočeského kraje

Ilustrační foto.
Policie hledá řidiče, který narazil do chodce na přechodu