„Na místě jsme odklízeli sutiny popadané do vozovky a rozebírali konstrukce, u kterých hrozilo jejich další zřícení. Místo jsme označili vytyčovací páskou a předali majiteli,“ informovali na svém Twitteru středočeští hasiči.

Nehoda u Kolešova 18. února 2023
Silnici u Kolešova zablokovala nehoda. Pro zraněnou ženu letěl vrtulník

K události došlo po 20. hodině. Stodola se zřítila v prostřední části, zůstaly pouze boční stěny.

Na místo byli okamžitě povoláni hasiči. „Po příjezdu naše jednotka místo zajistila a následně zjistila, že se v sutinách nikdo nenachází. Nestabilní části stodoly jsme poté strhli, aby nedošlo k jejich nekontrolovanému pádu,“ popsal mluvčí středočeských hasičů Jan Sýkora.
Pád stodoly však poškodil i přilehlý obytný dům, konkrétně jeho štít.

Uvnitř porušené stavby byly propanbutanové láhve, s jejich vynesením pomohli hasičům policisté.

Podrobnosti zjistí statik

Událostí se nyní zabývá odborník na statiku. „Podle prvního zjištění mohl za zřícení silný vítr spolu se špatným stavem objektu. Podrobnosti bude zjišťovat statik,“ potvrdila policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.

Prokazatelně v souvislosti se silným větrem vyjížděli z pátku na sobotu hasiči v celém Středočeském kraji hlavně k popadaným stromům. „Od páteční šesté hodiny večer do sobotní jedenácté hodiny jsme řešili patnáct zásahů na popadané stromy. Nejvíce (4) událostí bylo na Příbramsku a na Praze-východ (3),“ stojí ve vyjádření hasičů na Twitteru.