Předchozí
1 z 8
Další

Místo zločinu České Budějovice (Česká televize)

Místo zločinu: České BudějoviceMísto zločinu České BudějoviceZdroj: se svolením České televize

Po „místech zločinu“ z Plzně a Ostravy se od 2. ledna kriminalita přestěhovala do jižních Čech. V nové třináctidílné řadě s ní bojuje policejní tým ve složení David Novotný, Judit Pecháček (Bárdos), Leoš Noha, Filip Březina a Pavla Beretová.

Místo zločinu České Budějovice natočili Jiří Chlumský a Jan Hřebejk. „Přestože má seriál v názvu jméno jihočeské metropole, nejde o klasickou městskou detektivku. Naopak, naší snahou je strávit co nejvíce času venku v krajině nebo v menších městech a ukázat ikonická místa spojená s regionem. Malebnost a klid jihočeské krajiny jsou postaveny do kontrastu se zločinem, povětšinou banálním, brutálním a zbytečným,“ říká na adresu seriálu kreativní producent České televize Jan Lekeš. 

Zdroj: Youtube

Dobré ráno, Brno! (Česká televize)

Zuzana Zlatohlávková v seriálu Dobré ráno, Brno!Zuzana Zlatohlávková v seriálu Dobré ráno, Brno!Zdroj: se svolením České televize/Mica

Osmidílný komediální seriál (první díl měl premiéru 9. ledna) vypráví s velkou nadsázkou o zákulisí a aktérech pravidelného ranního pořadu České televize. Po seriálech Čtvrtá hvězda, Trpaslík a MOST! jde už o čtvrtý seriál režiséra a spoluscenáristy Jana Prušinovského pro ČT.

„Někdy k tomu, aby se rozjela fantazie a chuť vytvořit nějaký fikční svět, stačí mít otevřené oči a trochu štěstí. Když jsem odcházel z vysílání Dobrého rána, měl jsem pocit, že životy lidí, kteří ho vysílají, nejsou zas tak vzdálené životu, který vedu já. Měl jsem pocit, že tohle všechno nějak znám, žiju a přišlo mi to komicky absurdní. Zároveň je to perfektní kamufláž, jak sám sebe za něco schovat,“ vysvětluje Jan Prušinovský.

Zdroj: Youtube

Kukačky 2 (Česká televize)

Kukačky (2021)Kukačky (2021)Zdroj: se svolením České televize

Druhá sezona oblíbeného rodinného seriálu odstartuje 20. ledna. Třináct nových dílů bude sledovat snahu obou rodin, u nichž došlo k záměně dětí, žít co nejblíž u sebe, aby Jakub s Tomášem mohli mít možnost vídat se se „všemi“ svými rodiči a aby rodiče mohli mít možnost vídat „oba“ své syny.

Holcovi a Kadlecovi rozhodnou, že jediné možné řešení je sestěhovat se na jedno místo. David, který výměnu zavinil, nabídne svůj dům Tereze a Martinovi. Od té chvíle začíná „boj“ za klidné soužití. Všichni zúčastnění se snaží, chtějí, aby se vše podařilo, jenže každý další den přináší nové překážky. „Druhá série Kukaček je ještě napínavější než první řada,“ upozorňuje jejich režisér Biser A. Arichtev.

Zdroj: Youtube

Docent (Česká televize)

DocentDocentZdroj: se svolením České televize

Ondřej Vetchý a Ivan Trojan spolu zatím nikdy nehráli. Teď se v hlavních rolích potkají v minisérii Docent (od 29. ledna) režiséra Jiřího Stracha.

Hybatel děje, docent Stehlík, se téměř administrativním omylem dostává z policejní akademie na oddělení vražd. Padne do týmu hned poté, co kriminalisté začínají vyšetřovat brutální vraždu mladé dívky v lese u Prahy. Snaží se být užitečný jako specialista na psychologické profilování vrahů, ale na oddělení ho mají všichni za blázna, a tak ho neúprosný šéf, tvrďák Šera, posadí do kanceláře s extrémně problematickou Fousovou. Věří, že si navzájem znechutí práci natolik, že z oddělení oba odejdou. Netuší, že tito dva notoričtí potížisté budou nakonec velmi cenní nejen v kanceláři, ale i v terénu, a možná že nejen u jedné vraždy.

Třídílnou kriminální sérii Docent natočil Jiří Strach podle scénáře Josefa Mareše a Jana Malindy (Případy 1. oddělení).

Zdroj: Youtube

Sisi (Česká televize)

Vášnivá láska ji přivedla na císařský trůn, na kterém se stala legendou. Výpravná německo-rakouská minisérie nově pojímá příběh ikony, legendární krásky a první evropské superstar Sisi. Její láska ke svobodě a příslib, že dá habsburské monarchii něžnější tvář, uchvátily Evropu. Jde o skutečný příběh plný intrik a touhy. Bezstarostná dospívající dívka Sisi sebezhlavě zamiluje do mocného a žádoucího muže, ale ten má utajovanou temnou a nebezpečnou stránku. Taková láska je nežádoucí. Sisi si musí vybrat a výzvu přijímá.

Nejedná se o historický kostýmní epos, ale o univerzální a nadčasový příběh o lásce, svobodě, rodině, sebeurčení a povinnosti, oděný do půvabu dvorské módy 19. století.

Na obrazovkách se objevuje od 14. ledna.

Jedna rodina (Nova)

Zleva herci Pavel Zedníček, Berenika Kohoutová, Zuzana Vejvodová, Oliver Vyskočil a Lotti TöpferZleva herci Pavel Zedníček, Berenika Kohoutová, Zuzana Vejvodová, Oliver Vyskočil a Lotti TöpferZdroj: Profimedia

Střídavá péče svede dohromady tři úplně odlišné rodiny. A to je zdrojem vtipných situací. I když jde často o nervy, hlavní je neztratit hlavu, ať už člověk bydlí s kýmkoliv a kdekoliv.

„Prvotním impulsem k napsání seriálu o střídavé péči byla naše babička s Alzheimerem, kterou máme ve střídavé péči. Původně jsem chtěla psát o střídavce seniora, ale přišlo mi to málo, navíc ty situace se stále opakují a hází to ‚málo materiálu‘. Pak se kolem mě začaly množit rozvody a kamarádky často zvolily střídavou péči. Takže jsem měla informace a hlavně emoce z první ruky. To už nešlo nesepsat,“ uvádí Lucie Konečná, autorka seriálu, který vstoupil do éteru počátkem ledna.

Zdroj: Youtube

Zlatá labuť (Nova)

Seriál Zlatá labuť zavede diváky do nablýskaných interiérů stejnojmenného obchodního domuSeriál Zlatá labuť Zdroj: se svolením TV Nova

První dobový seriál TV Nova zavede diváky od 2. února do nablýskaných interiérů stejnojmenného obchodního domu, kde se spojí osudy obyčejných lidí hledajících svůj kousek štěstí spolu s československou smetánkou užívající si luxusu. Za vyleštěnými výlohami zatím kráčí dějiny v podobě okupačních vojsk německé armády.

Seriál pro TV Nova natáčí produkční společnost Dramedy Productions v čele s producenty Filipem Bobiňským, Janem Coufalem a Petrem Šizlingem. Pod režijním vedením Braňa Holička a Bisera A. Arichteva se v něm představí celá plejáda hereckých es, jako je například Marta Dancingerová, Vojtěch Vodochodský, Beata Kaňoková spolu s legendami českého herectví Petrem Kostkou, Danielou Kolářovou, Svatoplukem Skopalem nebo Tomášem Töpferem.

ZOO (Prima)

Poté, co porodila druhé dítě, se herečka a zpěvačka Eva Burešová vrátila k natáčení úspěšného seriálu TV Prima ZOO. „Utečená dcera se vrátila domů. Jsem ráda, že jsem zpátky. Měla jsemi kostýmní zkoušku a šatník Viky jsme museli trochu upravit. Moje postava se změnila, a to nemyslím postavu Viky,“ usmívá se Burešová. O tom, že v seriálu fanouškům scházela, ví. A je za to ráda. „Udělalo mi radost, že mi lidé psali, kdy už se vrátím a že se jim po Viky stýská – a mně se po ní stýskalo také. Ona je přece jen jiná postava, než jaké jsem do té doby hrála,“ říká Burešová.

V premiérových dílech se bude setkávat nejen se Štěpánem Benonim, Michaelou Pecháčkovou či Luckou Polišenskou, ale i s novým členem týmu Tomášem Klusem.

Výběr z nových dokumentů i zábavy

Příběhy starých hospod
Prapočátek příběhů starých hospod poodkrývá v osmidílné sérii spolu s pamětníky, štamgasty i historiky herec Josef Polášek. První díl, který se odehrává na Vysočině, měl premiéru 11. ledna.

Modrá krev III
Na dvě předchozí úspěšné řady naváže premiérová, která má ambice představit další představitele české šlechty hrdě navazující na kořeny svých předků. Průvodcem pořadu režisérky Aleny Činčerové bude opět hrabě František Kinský. Premiéra prvního z deseti dílů je 18. ledna.

Šampioni
Začátkem února poběží v prime time Primy nová show s názvem Šampioni. Moderuje ji David Gránský. Dále budou v každé epizodě tři VIP hosté, z toho dva stálí – Patricie Pagáčová, Marek Němec. Třetí VIP host bude pak v každém díle jiný.