Režisér Sam Mendes (56) se potkal s Kate Winsletovou (46) už v roce 2001, kdy se ji pokusil přesvědčit, aby se přihlásila do hry, kterou režíroval v Londýně. I když spolupráci odmítla, chemie mezi nimi zafungovala a začali randit. O dva roky později se vzali a narodil se jim syn Joe. Sam později režíroval Kate po boku jejího kolegy z Titanicu Leonarda DiCapria ve filmu Revolutionary Road. V roce 2010 manželé oznámili rozvod s tím, že zůstávají přátelé.

Natalie stárne přirozeně a vypadá stále skvěle.
Natalie Portman: Ve čtrnácti letech odmítla být sexuálním objektem

Dodnes spolupracují na filmech 

Ačkoli Simonu Chytrovou (59) dělí od Víta Olmera (80) dvacetiletý věkový rozdíl, mají za sebou letos už třicet let spokojeného manželství. I když ani jim se drobné krize nevyhnuly. Natočili spolu několik filmů, mimo jiné slavný Tankový prapor, dohromady se ale paradoxně dali mimo kamery. Jiskra u nich přeskočila v jednom moskevském hotelu. „Ten den bylo zemětřesení v Arménii. Byla to neutěšená situace a do toho jsme se potkali. Já tam jela hrát divadlo a Vít tam vlastně nedělal nic. Dal mi najíst, a tak začal náš vztah,“ prozradila Simona v jednom televizním pořadu. 

Nakonec se vzali

To Milla Jovovichová (46) potkala svého budoucího manžela, režiséra Paula W. S. Andersona (57), v roce 2002 při práci na filmu Resident Evil. Už o rok později ji požádal o ruku, ještě před tím, než se ale dostali k oltáři, se rozešli. Osud měl ovšem s tímto párem jiné plány. Znovu se dali dohromady a v roce 2007 se jim narodila dcera Ever. O dva roky později se vzali a narodila se jim druhá dcera Dashiel a v roce 2020 třetí Osian.

Slavní na červeném koberci.
Co zůstává divákům skryto? Nahlédněte do zákulisí filmového festivalu ve Varech

Málo se jí věnoval

Režisér Darren Aronofsky (53) a herečka Jennifer Lawrence (31) se poprvé setkali při natáčení filmu Matka a hned nato, v říjnu 2016, vyvolali zvěsti o tom, že spolu chodí. Tuto informaci definitivně potvrdili, když byli o měsíc později spatřeni, jak se v New Yorku líbají. Bohužel jejich vztah vydržel pouze rok, o dvacet dva let starší režisér ostrouhal. Jennifer později přiznala, že žil pouze filmem, nikoli jejich vztahem. To ji štvalo. 

Jennifer Lawrence nebyla jediná, která skončila v náruči Darrena Aronofského (53). Před ní chodil téměř deset let s jinou kráskou, Rachel Weisz (52). Poprvé se potkali v roce 2000 v zákulisí londýnského divadla Almeida, kde herečka hrála ve hře, již produkovala společnost režisérova přítele Neila LaButea. O rok později oznámili vztah, v roce 2005 se zasnoubili a následující rok přivítali syna Henryho. Mezitím Darren režíroval svou lásku ve sci-fi snímku Fontána. Rozešli se v roce 2010. 

Richard Gere se spřátelil s Jiřím Bartoškou.
Top momenty festivalu ve Varech: Alláh, ztracené kufry i poražená rakovina

Oba milovali výstřednosti

Podobně jako mnoho jeho kolegů i Tim Burton (63) chodil hned s několika herečkami, se kterými točil. Nejdelší vztah mu zatím vydržel s Helenou Bonham Carterovou (56), známou Bellatrix Lestrangeovou z Harryho Pottera. Potkali se, když Burton natáčel v roce 2001 remake Planety opic. Tehdy ještě chodil se svou dlouholetou přítelkyní Lisou Marií. Po premiéře filmu ovšem události nabraly rychlý spád a vznikl nový pár. Rozešli se v roce 2014. 

Během roku stihli rozvod i svatbu 

Herečka Michelle Williamsová (41) se zamilovala do režiséra minisérie Fosse/Verdon Thomase Kaila (44) nedlouho předtím, než se poprvé jako pár objevili na předávání Zlatých glóbů 2020. Bylo to velké překvapení, protože Michelle se jen krátce před tím rozešla s manželem, hudebníkem Philem Elverumem, a Thomas ukončil manželství s herečkou Angelou Christian. Vzali se a v červnu 2020 přivítali prvního společného potomka.