15.11.2021 5 Halloweenský strašák i zdravá potravina. Zkuste neobvyklé recepty z dýně Dýní je těžké se nabažit. Existují jich stovky druhů a chutnají skvěle ve slaných i sladkých…
1.11.2021 14 (Ne)obyčejné zelí. Inspirujte se těmito recepty Grilované, vařené, pečené, plněné… Jako hlavní chod i příloha. Zelí je nejen úžasně chutné a…
31.10.2021 Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
17.10.2021 Chutné a rychlé. Vyzkoušejte americké brambory s domácí česnekovou majonézou Kdo by neznal americké brambory. Ochutnejte ty od foodblogera Davida, který poradí i s výrobou…
10.10.2021 Jedinečný recept: Kuřecí křídla v barbecue whiskey smoky omáčce Křidélka na večeři, to je sázka na jistotu. A pokud si k nim uděláte i omáčku, je o zážitek…
2.10.2021 5 Na vysoký tlak pomáhají i obyčejné potraviny. Zázraky umí česnek či ryby Vzestup tlaku, který vyvíjí krev na stěny tepen, je normální odpovědí organismu na fyzickou…
18.9.2021 2 Menu podle Tita Eliáše. I na školní jídelny lze vzpomínat s láskou Už nevíte, co doma dětem pořád vařit? Inspirujte se nápady zkušených kuchařů, kteří se snaží o to…
17.9.2021 Lívance se šlehačkou a jahodovou omáčkou: pastva pro oči i žaludek Spojení jahod a šlehačky nikdy nezklame. Lívance ozdobené dalším ovocem budou pastvou nejen pro…
9.9.2021 Smažené kuře s udon nudlemi: Recept je rychlý, chutný a není to žádná věda Někdy není tolik času vařit, ale i rychlé jídlo může být vynikající. Recept na smažené kuře s…
15.8.2021 7 Slovinská Istrie: místo, kde sůl voní po rozmarýnu Slovinsko je o trochu menší než Morava a je obdařené vším, co máme rádi – hory, lesy, jeskyně,…
5.8.2021 5 Osvěžení v horkém dni? Voda nemusí být nejlepší variantou, varuje odborník Jeden z největších strašáků horkých dní? Dehydratace. A není divu, může být totiž velmi…
Čtenář reportér Poslat příspěvek 30.4.2021 13 Čarodějnické pochoutky: Je libo žabí stehýnko či pavučinku s lesním ovocem? Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední…
22.4.2021 4 Svůj život zasvětil rybám. Vyzkoušejte recepty z nové knihy Miloše Štěpničky Když se kuchař věnuje jednomu gastronomickému zaměření většinu života, musí už něco umět a měl by…
9.4.2021 7 Les duchů budí strach i obavy. Není to normální, děsí vědce úhyn stromů v USA Vědce v Severní Karolíně v USA již delší dobu trápí neobvyklý jev. V pobřežních oblastech totiž…
2.4.2021 5 Velikonoční recepty: jehněčí pečeně lze udělat čtyřikrát jinak K Velikonocům patří spousta tradic a mnohé z nich mají oporu i v gastronomii. Výrazným…
1.4.2021 7 Velikonoční mazanec a beránek: snadné recepty na klasické sváteční dobroty Jestli se chcete držet i během pandemie velikonočních tradic, každý sváteční den byste měli jíst…
24.3.2021 5 Špatný sex? Možná pijete moc kávy. Co jíst, aby vám to v ložnici klapalo? Lásku si lze jen těžko představit bez sexu. Pokud vám to v posteli momentálně skřípe, věnuje…
13.3.2021 4 Roman Vaněk se pustil do receptů pro správné chlapy: kuchařky pro masožravce Pokud někdo sám ohodnotí svou práci jako dokonalou, zbystříme. Je ten člověk vážně tak dobrý,…
3.3.2021 3 Problémy se štítnou žlázou: tělo dokáže varovat včas, stačí naslouchat Deprese, suchá pokožka, ale také neklid, stres i příliš rychlé hubnutí. To jsou varovné signály…
15.2.2021 5 Se sněhem na silnicích pomáhá bojovat i moderní elektronika /FOTOGALERIE/ K optimálnímu zajištění zimní údržby komunikací nestačí, aby sypače vyjely hned,…
14.2.2021 20 Mars vydal další tajemství. Vědci zkoumají nečekanou chemickou reakci V roce 2018 zažil Mars obří písečnou bouři, která na celém jeho povrchu zvířila prach a vědcům…
11.2.2021 Připravte si s dětmi jejich oblíbené recepty, ušetříte tím spoustu času Koronavirová pandemie a s ní spojená karanténa, home office a zavřené restaurace. To vše nás…
9.2.2021 38 Na silnice napadala kvanta sněhu. Následovaly tisíce tun soli Množství soli, které během pár hodin vysypaly na středočeské silnice sypače ve službách…
7.2.2021 Rychlé tvarohové koblížky bez kynutí: recept je jednoduchý a výsledek skvostný Čerstvé koblihy jsou velmi oblíbené snad v každé rodině. Zkuste vytvořit variantu, kterou zvládne…
4.2.2021 6 Pivo jako ingredience. Základem je na vaření vybrat kvalitní pivo Možná toho o pivu víte hodně. Možná víte i mnohé o vaření. Teď ale můžete zjistit, jaká piva se…
3.2.2021 Pudingoš s kakaem: chuťově i vzhledově vymazlený moučník Máte chuť na vynikající moučník od foodblogerky Markéty Chovanové? Vyzkoušejte pudingoš - závin z…
2.2.2021 4 Recepty s brusinkami: Chutnají skvěle a ještě prospívají zdraví Díky vysokému obsahu vitaminů C, E a dalších antioxidantů se tyhle lehce nahořklé červené bobule…
28.1.2021 JÍDELNÍČEK: Víte, co jsou prázdné kalorie? /27. DEN/ Že je celozrnné pečivo zdravější, omílají výživáři neustále. Je ale dietnější? Jak se…
24.1.2021 4 Šéf cestářů Vysočiny: Neflákáme se, i tak nám někteří lidé ukazují prostředníček Radovan Necid byl starostou Velkého Meziříčí, kdysi místopředsedou tamního fotbalového klubu a…
24.1.2021 5 Veganský životní styl je filozofie, za kterou se vydává čím dál víc Čechů /RECEPTY/ Začněte nový rok odlehčeně. Inspirovat se můžete ve veganské kuchyni. Je nejen zdravá,…
21.1.2021 Polévka z červené řepy: díky smetaně a jablku se stane nezaměnitelnou lahůdkou Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty…
20.1.2021 7 Cestáři už spotřebovali více soli než za celou loňskou zimu Jestliže řidiči říkají, že nynější zima je jiná než ta předchozí, mají pravdu. Potvrzují to i…
9.1.2021 Jablkový koláč se smetanou: víkendový skvost nejen pro návštěvu Obrácená nekynutá jablečná buchta vylepšená vrstvou lahodné smetany. Vyzkoušejte tento skvělý…
7.1.2021 21 Za jediný den řidičům v kraji upravily cestu stovky tun soli Dálnice ve středních Čechách se podařilo udržet sjízdné bez větších obtíží. Tak se ve čtvrtek…
7.1.2021 JÍDELNÍČEK: Těšte se na luxusní oběd jako z restaurace /6. DEN/ Den zahájíte sytou vanilkovou kaší s lesním ovocem. A k obědu si dopřejete kuřecí prsa v…
1.1.2021 10 Novoroční mlsání: čočka nemusí byt jen na kyselo, existují i sladké recepty Na Nový rok byste podle tradice měli jíst čočku, aby se vás držely peníze. Tuto zdravou luštěninu…
8.12.2020 Vánočka ze šesti pramenů. Klenot, po kterém se o svátcích jen zapráší Vánočka patří mezi tradiční sváteční pečivo. Foodblogerka Markéta Chovancová vám prozradí recept…
5.12.2020 10 Sladké vánoční pohoštění: Nálož receptů, které potěší děti, dospělé i dietáře Letošní Vánoce budou kvůli pandemii koronaviru dost jiné, rodiny budou pospolu více než kdy jindy…
29.11.2020 Trochu jiné řízečky. Ideální rychlá večeře, kterou děti milují Trochu jiné kuřecí řízky s bazalkou. Tento recept nabízí čtenářům populární foodblogerka Markéta…
18.11.2020 8 Zázračné tajemství solných jeskyní: jedna návštěva vydá za tři dny na břehu moře V pravěkých dobách lidé nejspíš netrpěli problémy s dýcháním jako my. Naší „jeskyní“ se stal…
17.11.2020 6 Recepty pro posílení imunity: Pomáhá droždí, zelí i šípek Na posílení imunity je důležitá zdravá a vyvážená strava s dostatečným množstvím ovoce a zeleniny…
13.11.2020 6 Recepty na nejoblíbenější zdravé saláty: domácí Coleslaw, čočkový i bramborový Lahodné saláty a zelenina by neměly chybět v žádném jídelníčku. Vyzkoušejte naše recepty, na…
8.11.2020 5 Recepty na zapečené vepřové: s anglickou slaninou, se sýrem nebo zázvorem Vepřové je spolu s hovězím nejčastěji používané maso v české kuchyni. Pokrmů z něj existuje celá…
4.11.2020 5 Červená řepa má v kuchyni široká využití. Vyzkoušejte muffiny nebo pomazánku Červená řepa má širokou škálu kulinářského využití jak ve studené, tak v teplé kuchyni. Připravte…
28.10.2020 9 Rajčata v kuchyni: s voňavým pokladem se dají dělat divy Vůně rajčat je nezaměnitelná a výborně chutnají. Užijte si je naplno třeba s našimi výtečnými…
26.10.2020 6 Více, než je doporučeno. Pekaři solí nešetří, může to být zdraví nebezpečné Křupavý rohlík nebo chléb s máslem, sýrem či marmeládou. Pro mnohé vzor klasické a kvalitní…
22.10.2020 7 Mleté maso na více způsobů: zkuste sekanou, placky nebo kuličky Mleté maso je skvělá surovina pro přípravu mnoha pokrmů. Jeho výhodou je, že jídlo z něj je…
18.10.2020 8 Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je…
12.10.2020 5 Podzimní saláty. Změnou ingrediencí se může stát z letního pokrmu hlavní chod Zdálo by se, že slova podzim a salát spolu nesouznějí. Opak je pravdou. Chutná a přitom odlehčená…
30.9.2020 5 Netradiční recepty z dýně: zazářit lze s pomazánkou, polévkou i bábovkou Sezona dýní je v plném proudu. Hokaido, máslové, špagetové i muškátové – ze všech se dá připravit…