Dodáte energii kultuře?
KDY: 
29.–30. července, 13:00
KDE: Mělnická náplavka, Mělník
ZA KOLIK: Zdarma

Druhý ročník dvoudenního putovního festivalu Energie pro kulturu se vydává do Mělníka na místní náplavku a opět představuje známé umělce ve spojení s lokálními divadly, kapelami, občanskými sdruženími či jinými kulturními institucemi. Akce míří jak na dospělé publikum tak i na děti, pro které bude připraven zábavní program spolu s workshopy a dílnami. V areálu budou i tentokrát působit neziskové spolky, jako jsou chráněné dílny nebo kavárny. Ve čtvrtek se divákům představí Cirk La Putyka a s nimi spolek Nové divadlo Mělník. V pátek jako hlavní vystupující do Mělníka zavítají Jaroslav Uhlíř, zpěvák David Koller a doprovodí je místní kapela Sendwitch.

Páteční Deník s TV magazínem.Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Stezka poučí o koření
KDY: Kdykoli, muzeum po telefonické domluvě
KDE: Velký Borek, Mělnická Vrutice
ZA KOLIK: Zdarma

Obnovená polní cesta z Velkého Borku do Mělnické Vrutice nabízí procházku nově vybudovanou Stezkou koření. Ta na osmi panelech přináší zajímavé informace o nejpoužívanějších druzích koření a o jeho historii. Stezka končí v Mělnické Vrutici u areálu firmy, která se specializuje na výrobu koření, bylin a sušené zeleniny. Zároveň je možné po telefonické domluvě navštívit muzeum v areálu firmy.

Páteční část oslav narozenin Beach Parku Mlékojedy obstaral koncert hip hopové skupiny Indy & Wich
Beach Park Mlékojedy slavil 21. narozeniny. Přáli Indy & Wich nebo Paulie Garand

Oslavte 120 let motocyklů Royal Enfield na mezinárodním srazu
KDY: 
31. července – 1. srpna
KDE: Beach park Mlékojedy, Neratovice
ZA KOLIK: -

V Beach Parku Mlékojedy se tento víkend sejdou milovníci motocyklů Royal Enfied z celé republiky i okolních států. Royal Enfied jsou legendární motocykly vyráběné už od roku 1901 a sraz tak oslaví celých jejich 120 let na trhu. Návštěvníci parku se mohou těšit na českou premiéru nového modelu Meteor včetně testovacích jízd, představení upravených motocyklů v rámci akce Royal KickStart Battle, veřejnou dražbu posledního motocyklu Bullet Classic 500 Tribute Black ze speciální limitované edice posledních 1000 vyrobených kusů, prodej originálního příslušenství a doplňků, společnou spanilou jízdu, organizované výlety po okolí, večerní hudební program a další aktivity.

Legendy zločinu zavedou do londýnského podsvětí 60. letech
KDY: 
29. července, 20:00
KDE: Beach park Mlékojedy, Neratovice
ZA KOLIK: Zdarma

Pravidelný Filmový čtvrtek v letním kině uvede ve čtvrtek životopisný thriller Legendy zločinu. Snímek vypráví příběh gangsterů, dvojčat Reggieho a Rona Krayových, jedněch z nejznámějších neblaze proslulých zločinců v historii Velké Británie a jejich říše organizovaného zločinu, kterou v 60. letech dvacátého století vybudovali ve východní části Londýna. Jsou to gangsteři, kteří se neštítí naprosto ničeho. Vraždy, únosy, loupeže, to vše je jim vlastní. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho ztvárnil Tom Hardy.

Renesanční zámek v Litomyšli na Svitavsku. Od roku 1999 patří mezi památky UNESCO.
Duchcov, Trosky, Litomyšl. Severovýchod Čech je hradů a zámků ráj

Jak si dokázat, že na to ještě máte? Stejně jako hrdinové nového filmu
KDY: 
30. července, 19:00
KDE: Kino Vltava, Kralupy nad Vltavou
ZA KOLIK: 130 Kč

Kino Vltava v pátek večer nabídne českou novinku Prvok, Šampón, Tečka a Karel. V komedii si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není srab.

Teplé počasí láká k vodním sportům. Vyzkoušíte wakeboard?
KDY: 31. července, 13:00
KDE: Mělnická náplavka, Mělník
ZA KOLIK: Zdarma

Mělnická náplavka se v sobotu zaplní milovníky wakebordingu. Tento vodní sport je kombinací vodního lyžování a technik snowboardingu. Jezdec na wakeboardu je tažen za lodí nebo na kabelovém vleku po hladině. Návštěvníci se mohou těšit na exhibici a triky od mistrů ČR Matese Blahovce, Ondry Mlčocha a Dominiky Vojtíkové, nálož skvělé muziky, plážový bar, koncerty Refew a vystoupení Tiny Beat. Kdo se nebude bát, může si jízdu na wakeboardu i zkusit. Pro zájemce budou připravené samostatné jízdy. Vstupné se neplatí.

Výherce soutěže získá balíček proteinových výrobků od olomoucké firmy Protein&Co.
Soutěž: Pošlete fotky z cyklovýletů a vyhrajte proteinový balíček

Vyrazme společně na piknik
KDY: 
1. srpna, 10:00
KDE: Celá Česká republika
ZA KOLIK: -

Překonat rekord v počtu pikniků v jeden den v celé zemi se v neděli pokusí překonat nadšenci inspirovaní Spolkem proti samotě. Zájemci se mohou ještě do 31. července hlásit na webu www.spoluprotisamote.cz. Pikniky s mottem Česko jde spolu na piknik se budou konat na řadě míst právě v neděli v době mezi desátou ráno a čtvrtou odpoledne.

Jakub Vostřák.
Jakub Vostřák vydal cover Gottovy písně Zůstanu svůj