Aladin na Lodi Tajemství
Divadelní loď Tajemství zakotvená na mělnické náplavce se po vernisáži výstavy Imaginárium v muzeu stane dějištěm rodinného představení s názvem Aladin 10. července od 18:00. Herci, kostýmy, masky a marionety zavedou diváky do exotických krajů Tisíce a jedné noci. Vstupenky jsou v předprodeji za 180 až 240 korun.

Hudební legendu vykreslí filmový dokument
Stačí říct jen „Meky“ a každý hned ví, že je řeč o Miro Žbirkovi. Stejnojmenný film přichází do kin a kino Vltava jej promítá v pátek 10. července od 20 hodin. Energický filmový portrét Meky představuje populárního zpěváka z těsné blízkosti, zcela otevřeně a upřímně, v nečekaných souvislostech i s humorem. Každý zná jeho hudbu, ale málokdo zná život této žijící legendy. Jeho zpověď v režii Šimona Šafránka doplňují současné záběry koncertu v Londýně i archiv. 130 Kč

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník


Prohlídka Vodárenské věže
Pouze na jeden den bude pro veřejnost otevřená mělnická Vodárenská věž v sobotu 11. července od 9 hodin. Zájemci budou mít možnost spatřit Mělník z výšky z místa, které není běžně veřejnosti přístupné. Vstup bude volný, průběžně po celý den, bez objednání.

Cyklus koncertů Akademie zakončí na zámku 
V neděli 12. července zakončí hudebníci Akademie komorní hudby cyklus koncertů na nádvoří zámku v Nelahozevsi od 17 hodin. Zazní také smyčce stipendistů Akademie a Symfonie č. 3 „Eroica“ Ludwiga van Beethovena s tematickým úvodním slovem muzikologa a kurátora Lobkowitzkého hudebního archivu Petra Slouky. Symfonii provedou v české premiéře verze pro noneto. „Eroicu, kterou Beethoven dokončil v roce 1804, věnoval skladatel knížeti Josefu Františku Maxmiliánovi z Lobkovic, předkovi Williama Lobkowicze st., nynějšího majitele zámku v Nelahozevsi,“ uvedli pořadatelé. Akademie se již pět sezón věnuje podpoře mladých talentů z České republiky a vzdělávání v oboru komorní hry. Předcházet budou komorně orchestrální koncerty 8. července od 19:30 na Hradě Pirkštejn v Ratajích nad Sázavou, v pátek 10. července od 19:30 na vodním pódiu Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře a v sobotu 11. července od 19:00 na zahradě Kolínské synagogy.