Technické muzeum v Brně si prohlédnete i z pohodlí domova

Brněnské technické muzeum nechce připravit milovníky svých sbírek o možnost navštívit je. Na webových stránkách muzea v záložce Akce a výstavy je pod souhrnným názvem TMB on-line možné zhlédnout stálé expozice, dočasné výstavy, ale i další akce. Připravena je virtuální prohlídka muzea, videoprohlídky z Technické herny, výstavy Retrogaming No. 2 a dalších. V záložce Digitalizované sbírky taktéž na webu muzea návštěvníci najdou 2626 sbírkových předmětů ve vlastnictví muzea.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové pozvánky

Toulejte se skalními labyrinty

Cinibulkova naučná stezka se nachází v jižní části CHKO Kokořínsko. Je pojmenována podle Josefa B. Cinibulka, tvůrčího a aktivního ředitele školy ve Mšeně. Je to nádherná okružní stezka, vedoucí labyrintem skal, v sousedství Mšena. Trasa je 7 kilometrů dlouhá, středně náročná a vede částečně ulicemi, ale především lesními cestami. Trasa má střídavou tendenci mírnějších vzestupů a sestupů, přesto je však velmi vhodná pro děti. Stezka je značena žlutými psaníčky. Připraveno je také 6 informačních tabulí. Zastávky nabídnou například prolézání skalních tunýlků nebo bludiště.

Pomozte sportem pražské zoologické zahradě

V těchto dnech, 12–18. října, probíhá již 6. ročník charitativního běhu pro Zoo Praha, pořádaný studentským spolkem Drosophila, tentokrát virtuální formou. Každý z běžců si svých 5 nebo 10 km zaběhne sám na vlastní trase a nahraje svůj výkon do aplikace Strava. Na facebookové události akce je popsán podrobný návod, jak zajistit, aby se váš běh započítal k charitativní akci, nebo jak získat zpět peníze za startovné a tričko, pokud se rozhodnete závod neabslovovat. Výtěžek akce bude věnován na projekt Zoo Praha Pomáháme jim přežít.

Zacvičte si i z pohodlí vlastního domova

Sokolové a milovníci pohybu se nemusí pravidelného cvičení vzdát ani v době nouzového stavu. Iniciativa TyršFit opět zve každé úterý, čtvrtek a neděli od 19 hodin ke společnému cvičení skrze obrazovky počítačů. Jednotlivé hodiny je možné sledovat na facebookových profilech Petr Sádek, TyršFit, T. J. Sokol Lomnice nad Popelkou.

Kontrolní den při rekonstrukci hotelu Záložna ve Velvarech.
Při rekonstrukci sálu našli Velvarští pozůstatky dávné stavby i sochu prezidenta

Tvořte s dětmi během podzimních dní

Dům dětí a mládeže v Kralupech si na svých webových stránkách i Facebooku připravil návody pro všechny tvořivé duše. Milovníci ručních prací si tak mohou vyzkoušet vytvořit v klidu vlastního domova třeba vlastního robota nebo zvířátka z voskovek, upéct si vizovické pečivo, vyzkoušet si namalovat Monu Lisu nebo uvařit špagety carbonara.

Procvičte si mozkové závity

Platforma Chytrý kvíz, jejíž kvízy využívají i některá zařízení k takzvaným hospodským kvízům, přináší možnost změřit síly s dalšími hráči i během pobytu doma a úplně zdarma. Na webu online.kviz.cz si zájemci vyberou, na který z kvízů se chtějí přihlásit, po registraci se ověří e-mailovou adresou a mohou se vrhnout na hraní. K odpovídání na otázky pokládané prostřednictvím livestreamu je používána aplikace nebo web Kahoot. V pondělí a pátek se hraje celovečerní kvíz, v úterý je na řadě jednohubka, ve středu jsou připraveny speciály a v neděli se mohou hráči těšit na online překvapení.