Milujete divadlo a nevíte, kde najít záznamy představení?
V českých internetových vodách se zjevila nová senzace. Po vzoru streamovacích služeb se seriály nebo filmy přichází platforma, která přináší záznamy divadelních představení. Dramox spolupracuje s moha oblíbenými českými divadly, mezi nimi Činoherní klub, Divadlo Na zábradlí, Divadlo v Dlouhé, Městské divadlo Mladá Boleslav, Cabaret Calembour, Divadlo F. X. Šaldy Liberec a mnohá další. Službu je potřeba si předplatit částkou 299 Kč měsíčně a většina z předplatného putuje přímo divadlům. Nejste-li pevně rozhodnuti, můžete web zdarma vyzkoušet na 7 dní. A opravdoví mecenáši divadla mohou skrze platformu věnovat divadlům i libovolnou částku navíc.

Páteční Deník s TV magazínem.Zdroj: Deník

Další víkendové tipy

Zacvičit si doma a pochytit něco ze sebeobrany mohou malí i velcí
Volný trénink z domácí karantény stejně jako na jaře nabízí na své facebookové stránce Sebeobrany Poděbrady trenér Michal Šmíd. První lekcí navázal na jarní tréninky a opět pokračuje ve středu od 16 hodin pro své svěřence i ostatní zájemce. Sebeobrana Poděbrady vychází z izraelského boje zblízka Krav maga. Na trénink je potřeba karimatka a voda. Cvičit může každý sám, protože ne každý má doma sourozence či parťáka. Kromě cvičení, protažení těla a zapocení se nechybí ani povídání pro děti o bezpečnosti a soutěž. Trénink lze pustit i zpětně.

Olomoucké divadlo přináší on-line záznamy představení
Milovníci divadla si mohou užít inscenace, které už v olomouckém Divadle Tramtarie odehrály své poslední představení. Na výběr jsou sci-fi drama Marka Epsteina Boj o přežití: P.E.S.CH.O!, milostné drama Anna Karenina z pera Lva Nikolajeviče Tolstého, poetický příběh Františka Hrubína Romance pro křídlovku, drama podle knihy Karla Čapka Válka s Mloky a poetický příběh Stařec a moře od Ernesta Hemingwaye. Po zakoupení vstupenky přijdou zájemcům na e-mail přihlašovací údaje, díky nimž se dostanou k záznamům. Zároveň se vstupenkou je možné zaslat divadlu i finanční podporu. Základní vstupenka na představení stojí 120 korun, kombinovaná s podporou divadla pak 200 nebo 300 korun.

Ilustrační foto.
Koronavirus v obcích: čísla se mohou lišit

Jiráskova stezka zve k procházce, posezení i vyhlídce
Jiráskova stezka na okraji Městce Králové je přírodním koutem vhodným k odpočinku a procházkám, který je díky místnímu Královéměsteckému okrašlovacímu spolku stále udržovaný a vylepšovaný. Novinkou jsou dvě příjemná dřevěná posezení až pro deset lidí na začátku a na konci necelý kilometr dlouhé stezky. Zajímavým zastavením na procházce alejí je opravená vyhlídka, odkud je za dobrého počasí krásný pohled až na Sněžku, panorama Krkonoš a Trosky. Jirásova stezka vede od silnice směřující na Podmoky po modré turistické trase severně k okraji Kanovnického lesa, kam pokračují například houbaři.

Web zooparku vítá i nyní
Brány Zooparku Zájezd na Kladensku, který se může pyšnit největší veřejně přístupnou kolekcí chameleonů na světě, zůstanou na nějakou dobu zavřené. Veřejnost však se však může do zooparku vydat online. Zájemci mohou navštívit webové stránky zoopark-zajezd.cz, na kterých na ně čeká spousta zajímavých věcí. V první řadě si mohou prohlédnout krásné fotografie zvířat chovaných v Zájezdu. Kromě toho si mohou také přečíst o různých akcích a programech zooparku. Chod tohoto zařízení pak mohou podpořit v rámci adopce některého ze zvířat, a to od strašilky až po velblouda, nebo zakoupením některého ze zážitků. „Nebo můžete přispět libovolným darem na náš transparentní účet 123-1632310247/0100. Za všechny formy podpory vám z celého srdce děkujeme,“ uvedl Zoopark Zájezd.