Dětský westernový karneval
KDY: 18. 1., 15:00 - 17:00
KDE: Dům dětí a mládeže, Mělník
ZA KOLIK: 50 korun
DDM v sobotu organizuje Dětský westernový karneval s podtitulem Indiánské sny. Malé účastníky čeká pohádka, tanec, soutěže a losování vstupenek. Nebude chybět ani úvodní scénka a společné tancování. Akce je určena zejména pro věkovou kategorii 2 - 12 let. Z důvodu omezené kapacity sálu je doporučeno vstupenky koupit v předprodeji. Vstupné činí padesát korun za osobu. Mělnický DDM nabízí více než pestrou paletu kroužků a akcí: na výběr mají zájemci desítky kroužků, včetně některých pro dospělé.

Autogramiáda Karla Lojky
KDY: 18. 1., 10:00
KDE: Turistické informační centrum, Mělník
ZA KOLIK: zdarma (kalendář Zmizelý Mělník 280 korun)
Čerstvý čestný občan města Karel Lojka bude podepisovat zájemcům přinesené exempláře svého nově vydaného kalendáře Zmizelý Mělník, který byl představen u příležitosti Dne města v závěru minulého roku. Pokud v době konání ještě nebude rozebrán celý náklad kalendáře, bude jej možno v TIC i zakoupit (a následně nechat od autora podepsat).

Na Vlaštovkiádě DDM se bude skládat a soutěžit
KDY: 18. 1., 9:00 - 12:00
KDE: Dům dětí a mládeže, Mělník
ZA KOLIK: vstup zdarma
Tuto sobotu si každý může do Domu dětí a mládeže přijít vyzkoušet, jak dobře dovede skládat papírové vlaštovky. Kromě toho, že se účastníci naučí vyrábět různé typy vlaštovek, mohou si také zasoutěžit o délku doletu a nejhezčí vlaštovku. Vstup na akci je zdarma; pořádá ji mělnický DDM a Modelklub Mělník.

Na Dni otevřených dveří studia jógy bude i módní přehlídka
KDY: 18. 1., 10:00 - 18:00
KDE: jógové studio I.N.spirace, Mělník
ZA KOLIK: zdarma
Na sobotu sobotu chystá jógové studio I.N.spirace svůj Den otevřených dveří. Na příchozí čeká bohatý program. Zdarma si budou moci vyzkoušet lekce jógy, tai-chi či cchigongu. Také si budou moci zájemci zatančit balet nebo orientální tance. Připravena budou ale také zajímavé vystoupení lektorek břišních tanců anebo sólistky Národního divadla. Chybět nebude ani módní přehlídka butiku I.N.spirace. Jako dárek obdrží každý příchozí punč. Jako další bod programu se zájemci mohou také nechat na místě profesionálně nalíčit.

Již pátý Basketbalovo-tenisový ples se bude konat v MKD
KDY: 18. 1., 19:00
KDE: sál Masarykova kulturního domu, Mělník
ZA KOLIK: lístek 400 korun
Basketbalisté odloží sportovní boty, nazují taneční lakýrky, oblečou si slušivé obleky a pořádně to roztočí, zůstanou až do rána… K tanci i poslechu bude hrát skupina Relax, která je uskupením muzikantů z regionů Sedlčanska, Voticka a nedalekého Českého Meránu, vzniklým v roce 2008. Součástí plesu bude samozřejmě tombola, doprovodný kulturní program a bohatý raut. Cena lístku byla stanovena na čtyři sta korun. Vstupenky lze zakoupit v klubovně TOSK Mělník, Na Polabí. Akci pořádá basketbalový oddíl TJ EMĚ Mělník a TOSK Mělník