Chcete zažít klidnou a zajímavou dovolenou? Pochlubit se známým, že jste navštívili Benátky, Londýn, Paříž, New York? Stačí si projet okolí Suchodola nad Lužnicí, Tuště a Rapšachu, místní části jsou dobře značené a navigaci zajišťuje množství přehledných směrovek. Pomoci vám může i naše přehledná mapka, protože cedulky se podle místních stávají často kořistí nenechavých sběratelů kuriozit.

Mapa. Cesta kolem světa, do Prdele a za Dračicí na Jindřichohradecku může být super výlet, i netradiční součást cyklodovolené. Rozhodně je tu klidněji než ve stejnojmenných světových lokalitách.Mapa. Cesta kolem světa, do Prdele a za Dračicí na Jindřichohradecku může být super výlet, i netradiční součást cyklodovolené. Rozhodně je tu klidněji než ve stejnojmenných světových lokalitách.Zdroj: Deník/Lenka Pospíšilová

Rozhodně však nelze očekávat ruch obřích velkoměst, osady zvučných jmen mají jen minimální množství obyvatel, jen Paříž je v tomto období plná turistů, protože se zde nachází stejnojmenný kemp. Londýn je zde rozdělen dokonce na malý a velký.

Do Prdele i dalších lokalit

Kromě světových metropolí, jejichž jména obyvatelstvo převzalo před více než sto lety na důkaz díků západním mocnostem po první světové válce za to, že se území Vitorazska mohlo připojit k Československu, lze navštívit třeba i Prdel jižních Čech. A užít si krásnou cyklovyjížďku či procházku přírodní rezervací kolem stejnojmenné podhorské říčky Dračice, na děti tu čeká třeba i hlava "pravého" draka a tajemná legenda.

Lesopark s řadou atrakcí pro děti, naučnými stezkami a stejnojmennou rozhlednou leží nedaleko Valtínova na Jindřichohradecku.
Lesopark a rozhlednu U Jakuba brali o víkendu turisté útokem

Zaujmout cestovatele po jihu Čech mohou i další netradiční názvy obcí jako Libořezy, Hrdlořezy a Tři Facky. Další lokalitou Třeboňska, kde lze objet Svět, je přímo lázeňská Třeboň, kde je kolem stejnojmenného rybníka značená stezka, Svět lze i obeplout na parníku nesoucím jméno posledního Rožmberka, Petr Vok. A pokud máte zájem vidět opravdovou a obrovskou zadní část těla, určitě nevynechejte návštěvu rozhledny a lesoparku U Jakuba a skalního útvaru Ďáblova prdel v České Kanadě u Valtínova.