Příležitost ke krátkému rozhovoru nabídne v Rakovníku – kde bude mezi 10.30 a 16.00 připravena hovořit s příchozími na jakékoli téma v Muzeu T.G.M. na Žižkově náměstí. Tedy v Masarykově muzeu.

Příležitost k setkání, na něž hejtmanka často bere i zástupce krajského úřadu schopné na místě odpovědět i na odborněji zaměřené dotazy, v minulosti využívali starostové z okolí, zástupci spolků či organizací, ale i občané přicházející se svěřit se svými starostmi a problémy.

Ilustrační fotoZdroj: Středočeský krajský úřad

Pokud přinesou i kopie dokumentů dokladující jejich předchozí snahy záležitost řešit, hejtmanka věc předává příslušnému odboru krajského úřadu – buď k prošetření, nebo alespoň k získání rad a doporučení, kam se dále obrátit.

„Věřím, že i v Rakovníku občané přijdou debatovat o tom, co je trápí nebo těší – a s čím jim můžeme pomoci,“ podotkla hejtmanka. Uvedla, že před nedávným setkáním v Říčanech měly její „mobilní kanceláře“ delší pauzu vynucenou opatřeními proti šíření koronaviru. Nyní už se ale jede dál. Krajský úřad oznámil, že příští setkání s veřejností v rámci svého projektu „mobilní kanceláře“ chystá hejtmanka na červenec v Mělníku.

Ilustrační foto
Bezplatný vstup do muzeí? Za dvě noci!