Jako historicky první účinkující Slunovratu vystoupí zpěvák Miro Šmajda se svým speciálním akustickým setem. V odpoledních hodinách se představí vážená osobnost českého folku František Nedvěd se svou kapelou a zahrají nejznámější melodie Nedvědovy hudební tvorby. Nebudou tak chybět táborákové klasiky „ Stánky" či „ Kočovní herci". Hlavním účinkujícím pátečního programu je Xindl X se svou kapelou. Páteční koncerty na hlavní stagi zakončí kapela Všichni Svatí, která představí písně ze své druhé studiové desky.

Sobotu zahájí již v 11 hodin mladý úspěšný zpěvák Pavel Callta se svým speciálním akustickým setem, kde mimo známých melodií představí i premiérově písně ze své nové desky. Návštěvníci se mohou též těšit na Marka Ebena a jeho rodinné seskupení Bratři Ebenové. Dále se představí objev letošního roku Thom Artway, David Stypka nebo legendární Neřež s novou slovenskou zpěvačkou Katarínou Koščovou. Jako hlavní hvězda festivalu vystoupí slovenský hudební matador Richard Müller s doprovodnou kapelou a odehrají největší hity jeho hudební kariéry. Aneta Langerová bude své písně vybírat zejména z velice úspěšné poslední desky „Na Radosti", ale také její nejslavnější rádiové písně. Vrcholem Slunovratu 2017 budou slovní hrátky Ivana Mládka za doprovodu věrného Banjo Bandu, se kterým opráší lety prověřené hity.

Aneta Langerová.
Nový festival Slunovrat na břehu řeky Sázavy se uskuteční již za 10 dní!

Ve spolupráci s hudebním portálem a časopisem Muzikus, hudebním obchodem Music City a se Svazem autorů a interpretů pořadatelé festivalu připravili doprovodnou akustickou Muzikus Stage. Na té se představí výherci talentových soutěží festivalu Slunovrat a Šance Muzikus a také další kapely jako dnes již legendární Natural, Mrakoplaš nebo Die Kabbelka. „Ráda bych pozvala diváky festivalu Slunovrat na vystoupení akustického dua Tamdoletma, kteří vyhráli v březnu naší talentovou soutěž. Tvorba této kapely je mimořádně povedená," sděluje ředitelka festivalu Nikol Poselová.

Festival Slunovrat buduje nový formát akcí, který se chystá zaměřit na propojení všech generací. Pro nejmenší návštěvníky si pořadatelé připravili bohatý program, kde nebude chybět zpívané loutkové divadélko, dětský koutek s hlídáním, skákací hrad, závody koloběžek, malování na obličej nebo také zajímavé kreativní sklářské workshopy ve spolupráci s místním Centrem sklářského umění – Cesty skla (Huť František). Děti do 6 let let a do 110 cm mají na celý festival vstup ZDARMA!

Pro dospělé jsou po oba dva dny přichystány dvě velké soutěže o zájezdy do slovenských penzionů ve spolupráci s portálem Hyperslevy.cz

Richard Müller
Richard Müller: Mám rád české pesničky

V rámci zlepšení dopravní dostupnosti byly ve spolupráci s Českými drahami posíleny vlakové spoje. V sobotu přesně v 9 hodin bude z nádraží Braník vypraven speciální parní vlak, který doveze návštěvníky až na místo konání akce – do města Sázava.

Akce se koná pod záštitou Středočeského kraje, hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové.

Předprodej vstupenek na www.ticketstream.cz za akční cenu v hodnotě 590 Kč končí v pátek 23. června v 17 hodin, poté bude možné přímo v místě konání zakoupit jednodenní (pátek – 390 Kč, sobota 490 Kč), dvoudenní (permanentka 790 Kč) a V.I.P. vstupenky (1600 Kč).

Více informací naleznete na www.slunovratfest.cz nebo na oficiálním FB akce.

František Nedvěd.
František Nedvěd: Řeka Sázava je můj život