Návrat Příbrami mezi fotbalovou elitu chválí náměstek hejtmanky Miloš Petera (ČSSD), který společně se stranickým kolegou, radním pro oblast školství Zdeňkem Seidlem, za postup do nejvyšší soutěže předával zástupcům klubu čestná uznání. Tamější klub Petera označil za výjimečný. „S poměrně malým rozpočtem se mu daří – a navíc provozuje velmi úspěšnou fotbalovou akademii,“ ocenil náměstek nejen výsledky mužstva, ale i důraz na práci s dorostem.

Majitele klubu Jana Starku doprovodili na hejtmanství trenér Josef Csaplár i hráči Jaroslav Tregler, Rudolf Skácel a Jan Matoušek. Právě poslední z nich je dokladem úspěchů příbramské fotbalové akademie; je místním talentem, který je jejím odchovancem. Petera týmu popřál „klidný začátek ve středu tabulky“ – s tím, že i když není malých cílů, na boj o titul to aktuálně nevypadá. Hlavně tedy nemít sestupové starosti! „Fotbalistům budeme držet palce, aby se jim dařilo,“ slíbil radní Seidl.

V nejvyšší domácí fotbalové soutěži budou mít střední Čechy v právě začínající sezoně dva zástupce – vedle Příbrami také FK Mladá Boleslav.

PRŮVODKYNĚ Jitka Krejčová na nádvoří dobříšského zámku.
Panenky, dravci i přízraky. To vše je k vidění na Dobříši