V předvánočním čase přichází s pětidílnou sérií krátkých laskavých vyprávěnek Ený a autíčka. Namluvené audiopohádky představují dárek, který podle slov mluvčího automobilky Pavla Jíny může celé rodině zpříjemnit třeba vánoční jízdy za příbuznými. Stejně jako sváteční chvíle trávené doma. Z úst známých tváří si je lze poslechnout v prostředí YouTube či na Spotify účtu Škody Auto ČR.

Pohádky, v nichž vedle autíčka do zásuvky Ený vystupují ještě Fabián či Kamilka – což názvy známých modelů vozů z Mladé Boleslavi určitě nepřipomene pouze dětem oplývajícím fantazií – lze poslouchat také na iTunes; v krátkých střizích se objeví i na facebookovém a instagramovém profilu tuzemského zastoupení automobilky. Hrdiny na čtyřech kolech je tam možné vidět i v kreslené podobě.

ŠKODA ENYAQ iV získala ocenění „Nejoblíbenější auto roku 2022 ve Švýcarsku“
Elektrické auto z Mladé Boleslavi Švýcaři ocenili jako nejoblíbenější vůz roku

„Během adventu na našich sociálních médiích představíme audiopohádky jako dárek pro naše zákazníky a fanoušky značky,“ vysvětlil za tvůrčí tým Libor Šedivák, který je vedoucím marketingu Škody Auto ČR. „Komunikace bude pokračovat do konce roku, abychom pokryli nejen dobu předvánoční, ale i následující dny, kdy se navštěvují rodinní příslušníci a tráví spolu volný čas,“ doplnil.

Hned dvě pohádky uslyší posluchači z úst Miroslava Donutila: příběhy O autíčku, které nemluvilo a O autíčku, které chtělo být všude první. Táňa Malíková zase vypráví O autíčku, které nechtělo být na řetězu. Jan Punčochář nabízí příběh O autíčku, které div nevypustilo duši – a Radim Fiala namluvil pohádku Jak přišel do kraje mráz.

Ilustrační foto.
Delší odstávka: výroba ve Škoda Auto se po Vánocích rozjede až 10. ledna

Do pátku nechybí ani možnost zapojit do soutěže o předplatné na streamovací platformu Netflix. Ta navazuje na pohádkové vyprávěnky a jejich kreslený doprovod. Má podobu osmisměrky, v níž je třeba najít slova vybraná právě z jednotlivých příběhů o autíčkách.