Poselství určené veřejnosti nesází ani na přesvědčování či obsáhlý výčet argumentů. Těchto debat už zazněly spousty. Mluvčí záchranářů Petra Homolová před otevřenou sanitkou ukazuje ochranný overal, který společně s respirátorem a rukavicemi patří ke klíčovému vybavení zdravotníků přicházejících do kontaktu s covid pozitivními pacienty – a sdělení je jednoduché: tyhle kombinézy by záchranáři rádi odložili. „Už nechceme do oblečků,“ vzkazují. A tečka, vlastně smajlík: spoléhají na to, že nic dalšího není třeba dodávat. Odpověď na otázku, jak pomoci, už přece každý zná…

Že se tým Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje nebojí moderních forem komunikace, už sociální sítě zaznamenaly opakovaně. Zveřejněná videa ukázala, že v minulosti se středočeští záchranáři například zapojili do internetových tanečních výzev nebo do akcí s rozblikanými majáky.

Krajský úřad Středočeského kraje v Praze.
Nové tváře na hejtmanství: nastoupili mluvčí i vedoucí komunikace

A dokonce natáčeli pro YouTube video s Adolfeenem, postavičkou známou asi hlavně dětem: ukazovali, jak si počínat ve chvílích, kdy je zle, při akci na záchranu plyšového narvala.