Ve spolupráci se středočeským policejním ředitelstvím a Vzdělávacím institutem Středočeského kraje připravil kraj 13 odborných seminářů. Představí, jak takzvané měkké cíle chránit (a to včetně zkušeností plynoucích z konkrétních malérů). Řeč však bude mimo jiné také o tom, jak se zachovat za situace, kdy už nějaká krizová situace nastane: podle zásad U-S-B – uteč, schovej se, bojuj (a to přesně v tomto pořadí).

„Semináře jsou určeny především pro zástupce samospráv, tedy starosty, radní a zastupitele; dále pro pracovníky škol a školských zařízení, správce budov a organizátory akcí pořádaných na veřejných prostranstvích," připomněl radní pro oblast bezpečnosti a zdravotnictví Robert Bezděk (ANO). Upozornil, že podnětné poznatky mohou získat také policisté, strážníci i příslušnici dalších složek integrovaného záchranného systému.

Přehled bezplatných seminářů připravených v rámci informační a vzdělávací kampaně na ochranu měkkých cílů včetně možnosti rovnou vyplnit přihlášku lze nalézt ZDE.

Votickou základní školu čekají brzy velké změny.
Votická mateřinka pojme víc dětí, změny čekají i základní školu
Stavba supermarketu na Červených Vršcích.
V Benešově otevřou další, už pátý supermarket