Lokalita u Brandýsa nad Labem-Staré Boleslavi ale není jediným místem středních Čech, kde motoristy omezují práce na mostech. Po oba víkendové dny také řidiče přibrzdily uzavřené jízdní pruhy na dálnici D5 nedaleko Prahy. Vynutilo si to pokračování prací na protikorozní ochraně mostu na čtvrtém dálničním kilometru.

Exploze usmrtila 6 lidí, dva jsou těžce zraněni.
Po smrtícím výbuchu rozjíždějí v Kralupech nová školení

Z větších omezení v souvislosti s pracemi na mostech se až do 12. května mají uplatňovat opatření u Zdib, spojená bouráním a rekonstrukcí mostu na prvním kilometru dálnice D8 ve směru na Prahu. Veškerý provoz je zde sveden do jízdního pásu ve směru od metropole k Ústí nad Labem: jezdí se dvěma zúženými pruhy v každém směru. Příjezd do hlavního města navíc omezují také práce na pravé krajnici a částečně i v pravém jízdním pruhu od pátého dálničního kilometru.

Až do konce roku zůstane uzavřen rekonstruovaný most nad kolejemi ve Vítězné ulici v Kutné Hoře – na úseku silnice I/2 spojujícím město s lokalitou Malín. Od poloviny dubna pak bude nutno počítat také s dlouhodobou úplnou uzavírkou rekonstruovaného nadjezdu rovněž nad železniční tratí na frekventované silnici II/272 v Lysé nad Labem.

Ilustrační foto.
Dálnici D10 u Brandýsa uzavře bourání mostu