Návštěvníci, kteří se nevešli do sálu Obecního domu, se však nenechali odradit nedostatkem židlí a sledovali událost vestoje, někteří dokonce zpoza otevřených dveří. Autor představoval svoji nedávno vydanou knihu Boss Babiš, která se zabývá minulostí vítěze parlamentních voleb, politika a současného předsedy vlády Andreje Babiše. O její aktuálnosti svědčí i to, jak rychle jde na odbyt, na trhu je asi 50 tisíc výtisků. 

Podklady Kmenta sbíral asi deset let, samotné psaní překvapivě zabralo pouhé dva měsíce. „Díky tomu nejsem závislý na vydavateli a můžu si říkat a psát, co chci. Můžu mluvit otevřeně o své práci a pracovat svobodně,” říká o psaní knih Kmenta a dodává: „Pochopil jsem, že lidé mají hlad po seriózních informacích a chtějí rozumět tomu, co se skutečně v politice děje.“ 

Kromě Bosse Babiše se bestsellery staly také jeho několikadílné knihy Padrino Krejčíř a Kmotr Mrázek, kvůli kterým Kmenta čelil dokonce vyhrožování. „Na začátku kariéry jsem to řešil, ale po nějaké době jsem si uvědomil, že když o tom budu neustále přemýšlet, skončím v blázinci. Tak to vytěsňuji, jinak bych tu práci nemohl dělat. Myslím, že je tu stále fungující část policistů a úřadů, kteří by řešili, pokud by se mi něco stalo,“ dodává k tématu novinář a spisovatel.

Nymburská lávka přes Labe.
Kvůli zavřené lávce budou jezdit nové spoje. I ráno
Na Hotelovou školu přišli volit nejen místní, ale také lázeňští hosté a účastníci zdejšího semináře.
V Lysé a Poděbradech Drahoš porazil Zemana
V Běruničkách registrují 48 voličů. Příchod každého z nich je svátkem.
Výsledky prvního kola prezidentských voleb ve městech a obcích na Nymbursku

Jeronym Boháček