„Zapojila se například i nejmenovaná rodina, která přišla pomoci na pátrací akci i se dvěma dětmi," řekla ředitelka Územního odboru Kutná Hora Krajského ředitelství Středočeského kraje Blanka Matějů.

Za to, že pátrací akce byla úspěšná, patří velké poděkování především Jakubovi Wiesnerovi z Kutné Hory. "Byť si šel sám zasportovat, nebylo mu lhostejné, co se právě v Kutné Hoře děje," podotkla Matějů.

Jakub Wiesner dal při pátrací akci hlavní impulz k tomu, kde by se mohla devětašedesátiletá žena vyskytovat. Našel totiž určité indicie, které rodina pohřešované ženy poznala.

Kutnohořan byl také nápomocný, když byla žena nalezena a pomáhal s jejím snášením. „Byla nalezena na místě, kde nemohl přistát vrtulník a nedostalo se tam ani hasičské auto," dodala.

Lidé se umí semknout

Ředitelka Územního odboru Kutná Hora Krajského ředitelství Středočeského kraje Blanka Matějů děkuje touto cestou Jakubu Wiesnerovi, který na úkor svého vlastního volna neváhal a pomohl člověku v nouzi.

Poděkování patří nejen Jakubu Wiesnerovi, ale i profesionálům, sborům dobrovolných hasičů i nejmenovaným lidem, kteří se zapojili okamžitě do pátrací akce v Kutné Hoře. Lidí bylo celkem kolem padesáti.

„Občané nejsou lhostejní vůči ostatním spoluobčanům. Když je potřeba, tak se umí semknout a táhnout za jeden provaz," řekla na závěr Blanka Matějů.

Čtěte také: Policisté pátrali po seniorce z Poděbrad, skončila s vozíkem v poli