Útok pachatele byl nezvykle brutální. Přepadenou ženu povalil na zem a kopal do ní. Tím jí způsobil četná poranění hlavy a hrudníku. Žena si přes svá bolestivá zranění ještě z posledních sil dokázala na místo přivolat policii. „Útok byl natolik agresivní, že žena utrpěla mnohačetná devastující poranění," uvedla mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková.

Když policie bezprostředně po přepadení na místo činu přijela a případ začala vyšetřovat, pachatel práci kriminalistů zpovzdálí v klidu sledoval. Násilník stál v povzdálí i v době, kdy kriminalisté místo ohledávali a zajišťovali stopy. To se mu nakonec stalo osudným. Když policisté z obvodních oddělení prověřovali totožnost lidí, kteří se v blízkosti místa přepadení nacházeli, jejich kontrole neunikl ani pachatel.

Při kontrole zjistili, že jde o o celostátně hledanou osobu. Z tohoto důvodu ho policejní hlídka převezla na služebnu k dalšímu prověření. Z následného vyšetřování celého případu potom vyšlo najevo, že má tento muž loupežné přepadení v Srbsku skutečně na svědomí. Proto byl dále už stíhán vazebně.

Recidivista z Ostravy

Násilník, který pochází z Ostravy, byl v minulosti již několikrát pravomocně odsouzen za úmyslné trestné činy. Berounským regionem v době spáchání loupežného přepadení pouze projížděl. V současné době je násilník obviněn z trestného činu loupež, za který mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

V roce 2016 došlo na Berounsku k několika závažným případům loupežného přepadení. K nim patří i případ dvou seniorek, které v jejich domě přepadli a okradli o šperky maskovaní lupiči. Policie pachatele také dopadla.

Čtěte také: Kriminalisté hledají agresora, který v Poděbradech surově napadl ženu