Okolnosti utonutí pětiletého a sedmiletého chlapce prošetřuje policie. Server Blesk.cz s odvoláním na svědky uvedl, že matkám, které nemohly své děti najít, nikdo nevěnoval pozornost. Televize Prima citovala svědky, podle nichž se do řešení situace vložili další návštěvníci, ne však zaměstnanci koupaliště. Ředitel areálu Robert Nedvěd ale pro server iDNES.cz řekl, že pracovníci areálu podle něj udělali pro záchranu dětí maximum.

Ilustrační snímek.
U jezera Lhota se ztratili dva chlapci. Potápěči je našli utonulé

Dispečink záchranné služby přijal informaci o ztracených chlapcích ve 14:44. Záchranáři po hodině neúspěšného hledání odjeli na základnu, kde byli připraveni k výjezdu. Nebylo jasné, zda jsou děti ve vodě, či na břehu, po chlapcích proto pátrali potápěči i psovodi. Připojil se i vrtulník s termovizí, který byl následně odvolán. V 16:51 byli záchranáři povoláni zpět, když se chlapce potápěčům podařilo najít, pomoci jim však už nedokázali.

V neděli odpoledne se asi 150 lidí sešlo na pietní akci u koupaliště Lhota. Účastníci položili květiny a svíčky kolem dřevěného kříže u lesní cesty. Hrála harmonika, někteří lidé tiše zpívali a podle vietnamského zvyku házeli na pietní místo hrsti rýže. Poslední rozloučení s chlapci se uskuteční v úterý.

Otevření přírodního koupaliště Lhotka v Praze 4.
Co byste si přáli? Koupaliště Lhotka chystá hřiště pro děti i dospělé