Datum 1. září tak neznamenalo počátek nové životní etapy jen pro prvňáčky, ale i pro dospělé. Pro bezmála tři desítky mužů a žen, kteří právě v tento den nastoupili do služebního poměru. Kteří projevili zájem pracovat u Policie ČR – a úspěšně zvládli přijímací řízení, připomněla krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. S upozorněním, že nováčci museli nejenom osvědčit zdravotní způsobilost, ale také zdárně projít fyzickými testy i psychologickým vyšetřením. „Jsem strašně rád, že jste se rozhodli sloužit u policie České republiky – a díky,“ řekl jim ministr. „Těším se, že se uvidíme ve výkonu vaší služby,“ konstatoval.

Hromadná nehoda na dálnici D1 v prostoru křižovatky Psáře na 49. kilometru ve směru do Brna.
Za říjnovou tragédii na dálnici mohl vrut v pneumatice cisterny

To však ještě nějakou dobu potrvá. Adepty policejního řemesla nyní čeká roční příprava. „Škola, jejíž součástí je také zvyšování fyzické kondice či taktický a střelecký výcvik, je připraví nejen po teoretické stránce, ale získají zde také potřebné praktické dovednosti pro každodenní službu,“ připomněla mluvčí Suchánková na adresu nováčků. Ti po absolvování základní odborné přípravy většinou posílí týmy obvodních oddělení – ale i dopravní inspektorát nebo oddělení hlídkové služby.

Zdroj: Youtube

Nových zájemců (a zájemkyň) letos zatím do řad středočeského policejního sboru nastoupilo 134. Dalších 285 je „v jednání“ – policie s nimi vede přijímací řízení.