Na akci byli také připraveni policisté, kterých se do dění kolem festivalu zapojilo celkem 180. Včetně dvojice policistů z Německa. „Byli součástí společných hlídek a pomáhali řešit problémy s cizinci mluvícími německy. Po skončení akce musím říct, že to byl výborný nápad a osvědčil se," řekl vrchní policejní rada František Kuneš.

Na začátku festivalu policisté kontrolovali všechna přijíždějící auta. „S ohledem na situaci ve světě a v Evropě jsme se zaměřili na možnou přítomnost zbraní a výbušnin. Zkontrolovány byly posádky i zavazadlové prostory," konstatoval Kuneš.

Organizátoři zároveň při vstupu kontrolovali samotná zavazadla detektory kovu. Ani pořadatelé, ani policisté naštěstí nic podezřelého neobjevili a festival se tak obešel bez problémů.

Upozornění na nulovou toleranci

Tradičně se kontroly týkaly také odjíždějících aut, zejména řidičů. Ti se podrobili testu na přítomnost alkoholu či drog.

„Ještě na začátku a v průběhu festivalu dostávali účastníci letáky, aby všichni věděli, že u nás je nulová tolerance alkoholu za volantem, což 
v některých zemích, z nichž účastníci přijeli, neplatí. Dostávali také orientační dechové trubičky, aby si sami mohli zkontrolovat, jsou-li ještě pod vlivem alkoholu," uvedl vrchní policejní rada.

Přesto někteří sedli za volant pod vlivem alkoholu či drog. Policisté na místě zadrželi 39 řidičských průkazů a rozdali pokuty na kauci v celkové výši 235 tisíc korun. Zadrželi také dvě osoby, po kterých bylo vyhlášeno celostátní pátrání.

Festival Let it Roll v policejních číslech- celkem zkontrolováno 
4 087 osob a 3 300 vozidel
- 2x držení většího než malého množství drog, 5x drogový přestupek
- za volantem 43x drogy, 30x alkohol do 1 promile (přestupek), 3x více než promile (trestný čin)
- zadrženo 39 řidičských průkazů, uloženy pokuty na kauci v celkové výši 235 tisíc korun
- přítomni psovodi se psy na vyhledávání výbušnin a drog

Čtěte také: Nový investor Sázavafestu Rudolf Penn slibuje novinky