OBRAZEM: Gastrofestival v Kutné Hoře nabídl klasickou kuchyni i pokrmy z brouků
Kutná Hora - Kutná Hora hostila po celou sobotu očekávaný gastrofestival. Ke chrámu sv. Barbory a k bývalé jezuitské koleji přicházely davy lidí, aby mohly ochutnat tradiční i méně tradiční pokrmy české i zahraniční kuchyně.
Stánky nabídly prakticky vše - od uzenin přes hamburgery a hotdogy až ke smaženým broukům. Byl to právě stánek s pokrmy z brouků, který na sebe poutal hodně pozornosti hostů. Ti mnohdy i několik minut sledovali, jak se jednotlivá jídla připravují a sbírali odvahu je ochutnat.
Před chrámem sv. Barbory pak bylo umístěno pódium, kde se konal doprovodný program. Jeho součástí byla například soutěž v pojídání koblih nebo kulinářská show světově uznávaného šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.
Čtěte také: Účastník MasterChefa z Rakovníka má dvě velké záliby: muziku a gastronomii