Právě to ostatně doporučuje nový web krajského úřadu Středozemě.cz, který návštěvu Velkých Popovic přináší jako jeden ze tří tipů na víkend. Dále zve ještě do Brandýsa nad Labem, kde se na zámku po oba víkendové dny koná festival Tajemství zaniklých řemesel doplněný i ochutnávkami historických pokrmů, a na sobotní zahájení sezony v paraZOO ve Vlašimi – expozici záchranné stanice vlašimských ochránců přírody.

Lákadlem pro návštěvníky ovšem je velkopopovický pivovar i v době, kdy tam zrovna nedělají jitrnice i tlačenka a nevoní ovar. V pátek se pochlubil loňským rekordem – poprvé v historii ho navštívilo přes sto tisíc turistů. Velkým lákadlem se loni staly akce uspořádané v rámci oslav 200. výročí narození barona Františka Ringhoffera; ten nestál jen za vznikem proslulé vagónky na pražském Smíchově, ale z jeho popudu mimo jiné vznikl i velkopopovický pivovar. „Vůbec nejvíce návštěvníků v rámci oslav založení pivovaru přijelo v únoru na Ladovské vepřové hody,“ připomněla Eva Kršňáková z Velkopopovického Kozla.

Z jejích dalších slov plyne, že nyní bude návštěva pivovaru ještě snazší než kdy dřív. A pohodlnější. Pro letošní turistickou sezonu je připravena novinka: víkendová železniční linka Českých drah z pražského hlavního nádraží přímo na místo. Kvůli výletním vlakům, které budou jezdit opravdu až do pivovaru, byla opravena i stará železniční vlečka.

Požár rodinného domu ve Žloukovicích se škodou za jeden a půl milionu.
Požár domu zaměstnal hasiče od rána až do večera
Ilustrační foto.
Město investuje do zeleně další miliony korun